Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιδόματα των εργαζομένων ζητάει πίσω ο δήμος Βόλου

Να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν στο παρελθόν από επιδόματα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε η δημοτική αρχή Βόλου, συνεχίζοντας την τακτική της κατάργησης μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ απαιτεί να παρθεί πίσω η απόφαση, επισημαίνοντας ότι η «επιχειρηματική» αντίληψη για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και από τη νέα δημοτική αρχή είναι στη γραμμή της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Αναφερόμενη στη στάση που τήρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι για ακόμη μια φορά ζητούσε διευκρινίσεις για τη «νομιμότητα» της απόφασης, χωρίς καθαρές κουβέντες να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και, φυσικά, να μην επιστραφούν χρήματα.

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, δυναμώνοντας το ταξικό κίνημα. Να διεκδικήσουν μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό με μόνιμους εργαζόμενους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη μετατροπή των ΔΕΥΑ σε κρατικές υπηρεσίες που, με κεντρικό σχεδιασμό στη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων και με τα κατάλληλα έργα, θα καλύπτουν τις ανάγκες με φτηνό ποιοτικό νερό για άρδευση και ύδρευση, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Τέλος, στο πλαίσιο προβολής της πρότασης του Κόμματος για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ