Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΛΗΜΝΟΣ
Πέτυχαν τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου

Η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ χαιρετίζει τη νίκη των φορέων του νησιού

Τους χαιρετισμούς σε όσους συμμετείχαν στον αγώνα για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου στη Λήμνο για τους υποψήφιους των ΤΕΕ Μούδρου και Γυμνασίων Μύρινας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει η ΑΕ Λήμνου του ΚΚΕ, «γονείς, μαθητές, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Γονέων του ΤΕΕ Μούδρου, των Γυμνασίων Μύρινας και Λιβαδοχωρίου, τοπικοί ραδιοσταθμοί ξεπέρασαν τους ενδοιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος και πέτυχαν την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους που ήταν η λειτουργία εξεταστικού κέντρου στη Λήμνο για τους υποψήφιους των ΤΕΕ Μούδρου και Μύρινας».

Το ΚΚΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, συμπαραστάθηκε και βοήθησε όσο μπορούσε στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος:

«1. Με την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και μελών της τοπικής οργάνωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

2. Με την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Σταύρου Σκοπελίτη, ο οποίος μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, Αντώνη Σκυλλάκο, παρενέβησαν στο υπουργείο Παιδείας σε μια στιγμή που χρειαζόταν λίγη ακόμη πίεση για να πειστούν οι αρμόδιοι για την ανάγκη λειτουργίας εξεταστικού κέντρου για τους υποψήφιους του ΤΕΕ στη Λήμνο. (Αλήθεια, ο υπουργός Αιγαίου, κ. Σηφουνάκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, κ. Παπαδέλλης. πού βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή;).

Η νίκη αυτών των μαζικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, με τον τρόπο που επιτεύχθηκε και κάτω από τις προϋποθέσεις που επιτεύχθηκε, δείχνει για μια ακόμα φορά ότι ο ενωτικός μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας φέρνει πάντοτε αποτελέσματα, μικρά ή μεγάλα. Αυτό το συμπέρασμα δεν πρέπει να το ξεχνούν οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς και όλοι οι κάτοικοι του νησιού».

Τέλος, η ΑΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπροσώπους της ΤΑ, να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των ΤΕΕ, για Παιδεία δωρεάν και δημόσια, πλαισιώνοντας ένα ισχυρό πανεκπαιδευτικό μέτωπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απίστευτες «καραμπόλες» για να καλυφθεί ένα εκπαιδευτικό κενό χωρίς πρόσληψη (2022-12-22 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα σχολικής στέγης (2004-10-26 00:00:00.0)
Παρούσες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών (2001-09-13 00:00:00.0)
Λίγα τα εξεταστικά κέντρα για τα ΤΕΕ (2001-06-14 00:00:00.0)
ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις (2000-03-24 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα της ΝΑΣ (1998-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ