Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΡΤΑ
Αγωνιστικό «μπλόκο» στο ξεπούλημα

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ έγινε χτες βράδυ στην Αρτα. O αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων

Ενα μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ έγινε χτες βράδυ στην Αρτα. Στο συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Νομού Αρτας, έδωσαν μαζικό αγωνιστικό παρών, αγροτοκτηνοτρόφοι, εργάτες, άνεργοι και συνταξιούχοι από την Αρτα, καθώς και από τους άλλους νομούς της Ηπείρου, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Αγωνιστικά απαίτησαν να σταματήσει το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας από την ΑΤΕ και να μεταβιβαστούν στις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου όλες οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ που σήμερα ανήκουν στην ΑΤΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ», το χτεσινό συλλαλητήριο ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς στην Αρτα. Από εκεί οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από τη Νομαρχία Αρτας. Στην αγωνιστική συγκέντρωση μίλησαν ο Νικήτας Γλυνάτσης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων του νομού Αρτας, ο Νίκος Γιαννούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Νίκος Λάκκας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ, ο Χρήστος Μαμάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ιωαννίνων, και ο Τάσος Βλάχος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Βορειοδυτικής Ελλάδας . Ολοι τους κατήγγειλαν με δριμύτητα την πολιτική ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που ακολουθούν κυβέρνηση και διοίκηση της ΑΤΕ. Επίσης, αναφέρθηκαν στις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική ιδιωτικοποίησης στους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, στους εργαζόμενους στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και στην οικονομία της περιοχής.

Οπως είναι γνωστό, το σχέδιο διοίκησης της ΑΤΕ για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρείται να γίνει πράξη με «Δούρειο Ιππο» τη γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ). Η συγκεκριμένη Ενωση κατέχει το κρίσιμο κομμάτι μετοχών που χρειάζεται πλέον η ΑΤΕ για να ανεβάσει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της από το 60% στο 67%, ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Το «δόλωμα» που ρίχνεται είναι τακτοποίηση χρεών της Ενωσης από την ΑΤΕ, έναντι της πώλησης του πακέτου μετοχών που κατέχει η ΕΑΣΑΦ. Πρωτεργάτης σε αυτή τη μεθόδευση είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣΑΦ Θ. Χαρακλιάς, ο οποίος είναι διευθυντής υποκαταστήματος της ΑΤΕ στην Αρτα! Ετσι άγνωστο με τι «ανταλλάγματα», ο πρόεδρος και η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της Ενωσης πήρε απόφαση να θέσουν σήμερα στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣΑΦ το θέμα της πώλησης των μετοχών στην ΑΤΕ. Και εναπόκειται πλέον στα χέρια των αγροτοκτηνοτρόφων της Αρτας και συνολικότερα της Ηπείρου να ακυρώσουν στην πράξη της μεθοδεύσεις αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ