Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στη μάχη για επιτροπές παντού

Συγκέντρωση-συζήτηση στις 3 του Ιούλη στην πλατεία Κοραή για το Ασφαλιστικό, αποφάσισε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Ο αγωνιστικός άνεμος εξακολουθεί να πνέει στο πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν επί ποδός για να προστατέψουν τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα. Χτες οι δεκάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς και δήμοι του Πειραιά, που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης τη διοργάνωση συγκέντρωσης -συζήτησης το απόγευμα της 3ης του Ιούλη στην πλατεία Κοραή, αλλά και να δυναμώσουν τη δράση τους ώστε να μη μείνει χώρος δουλιάς σε ολόκληρη την περιοχή στην οποία να μην έχει συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα. Η χτεσινή απόφαση αποτελεί παράλληλα και απάντηση στις πλειοψηφίες των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίες, ακολουθώντας τη γραμμή... ΓΣΕΕ, απέρριψαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις τους κάθε πρόταση για αγωνιστική κινητοποίηση, επιδιώκοντας την καθήλωση των εργαζομένων, στεριάς και θάλασσας.

Τη συζήτηση στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΠ ξεκίνησε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Μιχάλης Νουφαρίτσης. Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε κατ' αρχάς στους μεγαλειώδεις αγώνες που έγιναν στο Γκέτεμποργκ, επισημαίνοντας ότι «τόσο από αυτές όσο και από τις κινητοποιήσεις στη χώρα μας φαίνεται ότι συνεχώς διογκώνεται το κίνημα ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στις οποίες εντάσσεται και η επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης». Ειδικά για τους Ελληνες εργαζόμενους σημείωσε ότι το συνεχώς διογκούμενο κύμα κινητοποιήσεων, «που ανάγκασε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αναδίπλωση στην υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ρίχνει στο κενό τις θεωρίες της ηττοπάθειας και φανερώνει ότι όταν οι εργάτες πιστέψουν στη δύναμή τους έχουμε αποτελέσματα». Οσον αφορά στη στάση της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ουσιαστικά δεν έχει πάρει τίποτα πίσω από τα όσα εκτρωματικά έχει ανακοινώσει, απλώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Τόσο ο γραμματέας του ΕΚΠ όσο και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές που μίλησαν ανέφεραν ότι το διεκδικητικό πλαίσιο αυτού του αγώνα αφορά ακόμα στην υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην Παιδεία, στην Υγεία και τάσσεται εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ επισημάνθηκε ότι παράλληλα θα δίνεται η μάχη και για την καλύτερη προετοιμασία του πανεργατικού συλλαλητηρίου στις 5 του Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ