Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πρώτα βολές, μετά... καλέσματα

Μετά τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον των ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ απαντώντας στην κοινή τους επιστολή - απειλή για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εάν θιγεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, το... έριξε στα καλέσματα προς τις δύο Συνομοσπονδίες. Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, ο υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στις δύο διεθνείς ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες να παρουσιαστούν την ερχόμενη βδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. Επίσης, εκτός αυτού προανήγγειλε και επαφές με την άλλη πλευρά πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ωστόσο, μία μέρα νωρίτερα (προχτές) ο ίδιος ο υφυπουργός είχε παρουσιαστεί ιδιαίτερα επιθετικός προς τις ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ στην απάντηση που έδωσε για την κοινή ανακοίνωσή τους, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και ξεκαθάριζε το ενδεχόμενο κυρώσεων σε περίπτωση που θιγεί το αυτοδιοίκητο. Ο ίδιος τις κατηγόρησε πως «δεν ενδιαφέρονται για τη ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου» καθώς και για το γεγονός ότι με τη στάση τους προσπαθούν να «διατηρήσουν το καθεστώς σήψης και διαφθοράς».

Συνάντηση με τον Γ. Αλαφούζο

Κατά τ' άλλα ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση χτες και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Αλαφούζο, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και το θέμα πιθανής τιμωρίας των ελληνικών συλλόγων και της Εθνικής ομάδας με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Οπως είπε ο πρόεδρος των «πρασίνων», ένας αποκλεισμός των ομάδων θα εξισώσει θύτες και θύματα καθώς θα την πληρώσουν και ΠΑΕ που λειτουργούν νομότυπα. Απ' την πλευρά του ο υφυπουργός μετέφερε τις απόψεις της κυβέρνησης και τα σημεία των διαφορών με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ συμφώνησε με τον Γ. Αλαφούζο στην ανάγκη της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, προσθέτοντας πως η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

  • Χτες το βράδυ επρόκειτο να γίνει συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων του ποδοσφαίρου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ Ντέιβ Ρίτσαρντ και ο πρώην επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Μορίς Γουότκινς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ