Κυριακή 26 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, 1945 - 2015, το Σάββατο 9Μάη στις 20.00, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πλατεία των Διακοσίων Ηρώων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεγάλες εκθέσεις αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης

Οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον εορτασμό της 70ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών θα ξεκινήσουν με τη διοργάνωση δύο μεγάλων εκθέσεων πρωτότυπου αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης, που θα γίνουν στους Δήμους Χαϊδαρίου και Καισαριανής (στα δημαρχεία των δύο πόλεων).

Η έναρξη των εκθέσεων θα γίνει την Πέμπτη 30 Απρίλη.

Στο πλούσιο, πρωτότυπο και συγκλονιστικό αρχειακό υλικό που θα εκτεθεί, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνονται: Χειρόγραφες εφημερίδες από τόπους εξορίας, παράνομες προκηρύξεις, ανακοινώσεις από τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και άλλων οργανώσεων της Αντίστασης. Παράνομες εφημερίδες και έντυπα, καθώς και άλλα υλικά που μαρτυρούν και φωτίζουν την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος.

Οι εκθέσεις φωτογραφίας θα είναι από τις συλλογές των Κ. Μπαλάφα, Σπ. Μελετζή και Ντ. Κέσελ.

Θα εκτεθούν έργα Τέχνης, εμπνευσμένα από την αντιστασιακή πάλη του λαού, των Οικονομίδη, Μεγαλίδη, Φέρτη, Σεμερτζίδη, Τάσσου, Ζ. Μακρή, Κατσικογιάννη κ.ά.

  • Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα παραρτήματά της στην Αττική συμμετέχουν με τα λάβαρα και τις σημαίες της Αντίστασης στην κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στις 9 Μάη στο «Μνημείο - Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής όπως, επίσης και σε όλες τις άλλες εκθέσεις - εκδηλώσεις που διοργανώνονται στους Δήμους Καισαριανής και Χαϊδαρίου για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Καλούνται τα κατά τόπους παραρτήματα να οργανώσουν τη συμμετοχή των αγωνιστών, απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στις εκδηλώσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ