Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νομοσχέδιο με θέματα του υπουργείου Παιδείας αναμένεται τη Δευτέρα

Τροπολογίες για ζητήματα εκπαίδευσης κατατέθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας στο αθλητικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όμως αργά το βράδυ αποσύρθηκαν, για να κατατεθούν τη Δευτέρα, ως ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για τέσσερις τροπολογίες, που στο σύνολό τους έφταναν τις 118 σελίδες (!) και εύλογα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την κίνηση της κυβέρνησης και ζήτησε να αποσυρθούν οι τροπολογίες και το υπουργείο Παιδείας να φέρει νομοσχέδια για τα θέματα αυτά στη Βουλή.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης: «Και εδώ δεν ισχύει το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις". Εδώ ισχύει ότι ο μαθητής ξεπερνάει το δάσκαλο. Κάνετε αυτά που καταγγέλατε κάθε φορά -είχαμε εδώ "πραξικοπήματα", τη "Βουλή που κάνει εκείνο"- ορίστε: Δύο ΠΝΠ σε ένα μήνα, τώρα ήρθαν 4 νομοσχέδια με τροπολογία, ξαφνικά. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Εχουμε όλη τη διάθεση να κάνουμε παρεμβάσεις, να κάνουμε και προτάσεις, παρότι είναι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", αλλά, ωστόσο, αν συνεχιστεί αυτή η λειτουργία, αν συνεχιστεί να καταργούνται οι μέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου, να πάμε σε μία Βουλή που θα είναι εξόντωση εδώ μέσα, για να περάσουν πράγματα πολύ γρήγορα, παρότι είμαστε γενικά προσεχτικοί στους χειρισμούς μας, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοια πράγματα να γίνουν στην πορεία. Επομένως, πάρτε τα μέτρα σας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, είπε πως η κυβέρνηση πιέζεται από τις προθεσμίες, ωστόσο, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, το βράδυ απέσυρε τις τροπολογίες, για να τις φέρει ως κανονικό νομοσχέδιο.

Να σημειώσουμε ότι οι τροπολογίες αφορούσαν: Τη διάκριση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και την επιλογή των μαθητών σε αυτά, ρυθμίσεις θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, θέματα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου και εξεταστικό, επιλογή στελεχών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ