Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι λαοί μπορούν να χαράξουν την πορεία τους

Συνάντηση με τον βασιλιά του Βελγίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκθέτοντάς του τις θέσεις του ΚΚΕ για το κρίσιμο ζήτημα των Βαλκανίων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Θεώρησα σκόπιμο και αναγκαίο να αναφέρω τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον βασιλιά του Βελγίου, της χώρας που αναλαμβάνει και την προεδρία στην ΕΕ, όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα των Βαλκανίων. Η θέση που ανέπτυξα εκ μέρους του Κόμματος είναι ότι η εξωτερική επέμβαση και οι ανταγωνισμοί οδήγησαν αυτή τη δεκαετία σε αλλεπάλληλες πολεμικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και όσο συνεχίζεται η παραμονή του ΝΑΤΟ και οι δήθεν ειρηνευτικές παρεμβάσεις από τα έξω, δε θα λήξει η κρίση στα Βαλκάνια. Θα έχουμε κάποια διαλείμματα ψευτοειρήνης, θα έχουμε λουτρό αίματος τα επόμενα χρόνια.

Και απ' αυτήν την άποψη διατύπωσα ότι, αν ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει η ΕΕ, είναι να τερματίσει κάθε μορφή παρέμβασης στην περιοχή. Και οι λαοί έχουν τη δυνατότητα με δική τους ευθύνη να χαράξουν την πορεία τους. Βεβαίως, δεν πιστεύω ότι είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο η ΕΕ στην κούρσα ανταγωνισμών με τις ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ