Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Ελληνοϊταλικές κόντρες... . στο Δούναβη

Ελληνοϊταλικές.... ναυμαχίες στα νερά του Δούναβη διεξάγονται σήμερα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης, αφού τόσο η Εθνική ομάδα των ανδρών όσο και η αντίστοιχη των γυναικών θα διεκδικήσουν κόντρα σε Ιταλούς και Ιταλίδες τη διάκριση. Συγκεκριμένα, οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη γειτονική χώρα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι γυναίκες στα ημιτελικά.

Η νίκη στέλνει... Φουκουόκα

Με τον αέρα της πρώτης και αήττητης ομάδας του Β` ομίλου η Εθνική μας κοντράρεται σήμερα με την αντίστοιχη ιταλική (22.45 ΕΤ-1). Στόχος των παικτών του Κούλη Ιωσηφίδη είναι η νίκη που, αφ' ενός μεν, θα τους δώσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφετέρου δε, θα τους εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα (την πρόκριση παίρνουν οι 5 πρώτες ομάδες). Μπορεί η Ιταλία να τερμάτισε τέταρτη στον άλλο όμιλο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί ισχυρό αντίπαλο. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι στον Α` όμιλο συμμετείχαν ομάδες όπως η Ρωσία, η Ουγγαρία και η Ισπανία που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις. Δυνάμεις ιδιαίτερα ισχυρές στο χώρο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Αλλωστε ο Ρομπέρτο Καλκατέρα και η παρέα του (Σίλιπο, Μπίντσι, Ρατ, Ποστιλιόνε, Σοτάνι κ.ά.) δεν αστειεύονται, ιδιαίτερα τώρα που θέλουν να αποδείξουν ότι η θέση που κατέλαβαν στην Α` φάση είναι πλασματική. Οι Ιταλοί δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στη Βουδαπέστη. Πάντως παρά το δύσκολο έργο, οι παίκτες της Εθνικής μας δηλώνουν αισιόδοξοι. Αλλωστε, όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, πλέον εδώ που έφθασαν ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις του Θοδωρή Καλακόνα. «Σίγουρα είμαστε οι καλύτεροι του ομίλου μας, βάσει των αποτελεσμάτων. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στον παίκτη παραπάνω και την άμυνα και έτσι ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αρχίζει τώρα για εμάς. Και οι οκτώ ομάδες που απέμειναν, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπάλου μας Ιταλίας, διεκδικούν επί ίσοις όροις ένα μετάλλιο».

Πλώρη για μετάλλιο...

Με στόχο την είσοδο στον τελικό που θα της εξασφαλίσει τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο, η εθνική γυναικών ανοίγει πρώτη τις σημερινές ελληνοϊταλικές μονομαχίες αγωνιζόμενη το μεσημέρι (14.30 ΕΤ-1). Τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου έχουν πετύχει ήδη τον πρώτο τους στόχο που ήταν η εξασφάλιση της πρόκρισης στη Φουκουόκα και πλέον βάζουν πλώρη για ακόμα ψηλότερα. Μπορεί η Εθνική μας να μην έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τις σπουδαίες εμφανίσεις, όμως ο τεχνικός της ομάδας ευελπιστεί να γίνει αυτό σήμερα. Αλλωστε, στον προημιτελικό με την Ολλανδία οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν σημάδια βελτίωσης, κάτι που αφήνει περιθώρια για παραπάνω όνειρα. «Πήραμε το εισιτήριο για τη Φουκουόκα και περάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Αυτή η επιτυχία βέβαια δε σημαίνει τίποτα, αφού χρειαζόμαστε ακόμα βελτίωση. Ευελπιστώ στον αγώνα με την Ιταλία να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο», επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ