Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΥΕΜΕΝΗ
Διευρύνονται οι συγκρούσεις

ΡΙΑΝΤ - ΣΑΝΑΑ.-- Στο έδαφος της νότιας Σαουδικής Αραβίας έχει πλέον μεταφερθεί για τα καλά η ιμπεριαλιστική επέμβαση που έχει εξαπολύσει σε βάρος της Υεμένης η κυβέρνηση του Σαουδάραβα μονάρχη Σαλμάν, ως επικεφαλής 10μελούς αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού. Το περασμένο 24ωρο, το σαουδαραβικό υπουργείο Αμυνας παραδέχθηκε την πρώτη μαζική επίθεση Υεμενιτών Σιιτών Χούτι, με στόχο μεθοριακά φυλάκια και σημεία ελέγχου στη νότια επαρχία Νατζράν, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών Σαουδαράβων στρατιωτών και «αρκετών» Σιιτών Χούτι.

Η επίθεση των Σιιτών Χούτι από τη μεθόριο της Σαουδικής Αραβίας απωθήθηκε μετά από ώρες σφοδρών συγκρούσεων και αεροπορική κάλυψη που παρείχαν στις σαουδαραβικές δυνάμεις βομβαρδιστικά του 10μελούς ιμπεριαλιστικού στρατιωτικού συνασπισμού. Παρόμοιες συγκρούσεις αναφέρθηκαν χτες και στη νοτιοδυτική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, Τζιτζάν, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός Σαουδάραβα συνοριοφύλακα.

Στην Υεμένη, πάντως, το ίδιο διάστημα, οργανώσεις αρωγής του ΟΗΕ που προσφέρουν βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους από τους βομβαρδισμούς, ανακοίνωσαν χτες πως πλέον αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αναξιοπαθούντες Υεμενίτες, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων. Ο νεότερος απολογισμός των επιθέσεων που εξαπολύονται στην Υεμένη από το συνασπισμό της Σ. Αραβίας, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αυξανόμενη γεωπολιτική επιρροή που ασκεί το Ιράν σε τμήμα της χώρας, αναφέρει πλέον πάνω από 1.200 νεκρούς, πολλές χιλιάδες τραυματίες και τουλάχιστον 300.000 εκτοπισμένους αμάχους από τις εστίες τους, κυρίως στις βόρειες επαρχίες της Υεμένης.

Μέσα στην αναμπουμπούλα, τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», που πρόσφατα βρήκαν γόνιμο έδαφος να δράσουν και στην Υεμένη, δημοσιοποίησαν χτες βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν τέσσερις Υεμενίτες στρατιώτες και να πυροβολούν πισώπλατα άλλους 11, με πιθανή ημερομηνία τα μέσα Απρίλη, στη νότια επαρχία Σάμπουα της Υεμένης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ