Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαδηλώνουν πανελλαδικά οι μικροί ΕΒΕ στις 10 Ιούνη

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ σε Ομοσπονδίες και Συλλόγους να αποφασίσουν κινητοποιήσεις με αιχμή το φορολογικό και τα χρέη

Μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, κηρύσσει τη 10η Ιούνη η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους των ΕΒΕ να συζητήσουν και να αποφασίσουν πολύμορφες πρωτοβουλίες για εκείνη τη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων, με 26% φόρο από το πρώτο ευρώ, με τη συνέχιση του καθεστώτος της προκαταβολής φόρου 55%, με το φόρο επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ, με τη νέα συμφωνία - μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο σκούπα, που φορτώνουν άλλα 11 δισ. ευρώ στις πλάτες των ΕΒΕ.

Αναφερόμενη στα μέτρα που υλοποιεί η νέα συγκυβέρνηση, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Η επαναφορά του αφορολόγητου, αναβάλλεται επ' αόριστον. Ομως, τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του ΚΕΑΟ για πλειστηριασμούς, είναι εδώ. Οχι μόνο δεν έχουν σκοπό να μας αλαφρώσουν, αντίθετα ετοιμάζουν νέα επίθεση στο εισόδημά μας.

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Βάζουν στο χέρι και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΕ, για πληρωμές των συντάξεων. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μειώσεις συντάξεων, για παραπέρα υποβάθμιση των παροχών Υγείας και περίθαλψης. Οι νέες ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις δεν νομοθετήθηκαν για να μας ελαφρύνουν, να μας απαλλάξουν από τα χρέη. Μας υποχρεώνουν να τα πληρώσουμε μέχρι τελευταία δεκάρα και με τόκο, για χρόνια.

Νέα βάρη έρχονται με τη φετινή φορολογία, που είναι ίδια και απαράλλακτη με την προηγούμενη. Γι' αυτό οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις, και ελάχιστοι θα καταφέρουν να τις τηρήσουν όπως έγινε και στο παρελθόν.

Από κοντά, και τα κυβερνητικά δεκανίκια των ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθμίσεις, να πληρώσουμε, δηλαδή, τα χρέη που μας φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα και τους καημούς των αυτοαπασχολούμενων του μόχθου, που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο».

«Δεν πάει άλλο! Δεν έχουμε να πληρώσουμε», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε πάλη για: Κατάργηση του ν. 4110/2013. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επίσης, πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης, 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Δωρεάν Υγεία - περίθαλψη για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ