Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημεία που παραμένουν ανοιχτά μεταξύ υφυπουργείου και των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών FIFA-UEFA, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή και αύριο να τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια.

Ωστόσο, και παρά το έκτακτο ταξίδι του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην έδρα της UEFA στην Ελβετία και τη συνάντηση με εκπροσώπους του Νομικού Τμήματος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών δε φαίνεται να έχει βρεθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η UEFA συνεχίζει να εκφράζει ενστάσεις για το σημείο του νομοσχεδίου που λέει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει το δικαίωμα αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελληνικών συλλόγων, μετά από περιστατικά βίας. Αυτό το σημείο δείχνει να παραμένει ανοιχτό και μετά τη συνάντηση στην Ελβετία των δύο πλευρών, αφού η UEFA το θεωρεί παράβαση στο δικό της αυτοδιοίκητο και θέλει η ίδια να μπορεί να αποφασίζει κάτι τέτοιο και όχι ένας υπουργός μιας κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που της έστειλε η UEFA, με την οποία την ενημερώνει για την πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού στην Ελβετία, τις αλλαγές που πρότεινε, καθώς και για το γεγονός ότι περιμένει να δει γραπτώς τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, με χτεσινή του δήλωση, ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Ελβετία, κάνοντας λόγο ουσιαστικά για συμφωνία με τις FIFA-UEFA, ενώ διευκρίνισε πως ο διάλογος με την άλλη πλευρά θα συνεχιστεί. Από την επιστολή δε λείπουν τα καρφιά γι' αυτούς που, όπως είπε, θέλησαν να ...τορπιλίσουν το διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ