Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστροφές σε καλλιέργειες στον Εβρο

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες (κυρίως αμπελώνες), πλημμύρες σε καταστήματα και διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχές του Εβρου, από τις έντονες βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους (ένταση μέχρι και 10 μποφόρ) και το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως σε Σουφλί, Λυκόφη, Λαγυνά και Βύσσα. Στο Σουφλί, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αμπελώνες. Οι αγρότες ζητούν να μεταβεί στην περιοχή η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς και να δώσει άμεσα αποζημιώσεις, καθώς η νέα καταστροφή έρχεται να δώσει τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες της περιοχής, που ακόμη βιώνουν τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες του χειμώνα.

Επιπλέον, στο Σουφλί, από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν 17 ισόγεια καταστήματα, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βύσσα και στα Λαγυνά. Από σπασμένα κλαδιά δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ