Κυριακή 10 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Πρόγραμμα δράσης από τις Λαϊκές Επιτροπές

Σε εξέλιξη νέος γύρος κινητοποιήσεων με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και Συλλόγων της ΟΓΕ στο Νοσοκομείο
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και Συλλόγων της ΟΓΕ στο Νοσοκομείο
Οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής έχουν και στο παρελθόν κινητοποιηθεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Το προηγούμενο διάστημα πήραν πρωτοβουλίες, ανέδειξαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο «Τζάνειο», προέβαλλαν ανάλογα αιτήματα και διεκδικήσεις.

Για παράδειγμα, οργάνωσαν παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. Συνεχίζουν και σήμερα να διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία της. Κινητοποιήθηκαν ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής. Ανέλαβαν δράση για να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, παιδιά άνεργων και ανασφάλιστων.

Ξεκινώντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων, το πρόγραμμα παρεμβάσεων που έχουν αποφασίσει, μετά από σύσκεψη με σωματεία και φορείς, οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας είναι το εξής:

Το διάστημα 11-15 Μάη, θα προχωρήσουν σε κατά τόπους παρεμβάσεις με βάση τα προβλήματα σε κάθε περιοχή. Στις 18 Μάη, θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Στις 28 Μάη, αποφασίστηκε παν-κινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Οι Λαϊκές Επιτροπές διεκδικούν:

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλινικές και τα τμήματα που έκλεισαν. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να δημιουργηθεί Παιδιατρικό Νοσοκομείο στον Πειραιά, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών για τις παροχές Υγείας. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ