Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς περίθαλψη το 38% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ!

Αποκαλυπτικά στοιχεία στην ακρόαση του νέου διοικητή στη Βουλή

Το 38% των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ είναι χωρίς γιατρούς και φάρμακα λόγω των οφειλών τους στο Ταμείο! Από αυτούς, το 80% οφείλουν έως 3.000, ενώ 91.000 οφείλουν ποσά έως και 500 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, που δείχνουν ότι οι φτωχοί αγρότες και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, παρουσιάστηκαν χτες στην Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, από τον Θ. Μπακαλέξη, προτεινόμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλη, για τη θέση του διοικητή στον ΟΓΑ. Ο διορισμός του εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Το ΚΚΕ ψήφισε «λευκό».

Σύμφωνα με τον διοικητή, από τους 600.000 ασφαλισμένους, οι 239.000 (38%) «είναι εκτός συστήματος» γιατί «έχουν καθυστερούμενες οφειλές». Η κυβέρνηση για να εισπράξει τις οφειλές, όπως ειπώθηκε, προγραμματίζει τη λεγόμενη «εκούσια αύξηση της εισπραξιμότητας», δηλαδή ρυθμίσεις και καμία απαλλαγή.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της Επιτροπής, ανέφερε ότι το ΚΚΕ, από το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ήταν αυτό για την ανθρωπιστική κρίση, είχε καταθέσει πρόταση για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αγροτών που έχουν απλήρωτες εισφορές, την οποία η κυβέρνηση απέρριψε. Οπως είπε, το ΚΚΕ θα επιμείνει και απαίτησε συγκεκριμένη απάντηση. Ο Δ. Στρατούλης απάντησε λέγοντας: «Είχα πει και τότε ότι είχατε δίκιο». Ανέφερε δε ότι έχει ετοιμάσει σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία «μέχρι την άλλη Δευτέρα θα μπει στη διαβούλευση», χωρίς να δώσει καμία διευκρίνιση.

Ακόμα, από τους 700 υπαλλήλους που αριθμούσε ο ΟΓΑ το 2010, σήμερα είναι 503! Μάλιστα, ο Θ. Μπακαλέξης δίνοντας και το στίγμα της διαχείρισης που θα ακολουθήσει, χαρακτήρισε τη μείωση του προσωπικού «χαμηλό κόστος διοίκησης» και «δυνατό σημείο» του Οργανισμού, όταν αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καταβολή των συντάξεων να καθυστερεί πάνω από 2 χρόνια! Συμπλήρωσε ακόμα ότι με το PSI, από τον ΟΓΑ «κουρεύτηκαν» 457 εκατομμύρια ευρώ!

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από την Δ. Μανωλάκου «αν υπάρχει προοπτική ενοποίησης των Ταμείων» αρκέστηκε να πει: «Ελπίζω να μην είμαι ο τελευταίος διοικητής του Οργανισμού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ