Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Αποφάσεις που δεν απαντούν στα μεγάλα προβλήματα

Συνεδρίασε χτες το ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να προχωρήσει σε αποτίμηση των πρόσφατων εργασιών του συνεδρίου. Αντί να επικεντρωθούν στην ουσία των συζητήσεων και αποφάσεων που λήφθηκαν, τα μέλη του ΔΣ ασχολήθηκαν με το πόσο καλή ή κακή ήταν η διοργάνωση του συνεδρίου, στο αν έπρεπε ή όχι να γίνει η ομιλία του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, δίπλα στην πισίνα ή στην αίθουσα που γίνονταν οι άλλες εργασίες, το κατά πόσο ήταν αρκετοί οι σύνεδροι που επικύρωσαν το ψήφισμα της πλειοψηφίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το αν η συγκεκριμένη ψηφοφορία ορθώς έγινε στις 11 και όχι στις 4 το απόγευμα...

Στην ουσία αυτή, που οι άλλοι - όχι τυχαία - παρέλειψαν να αναφερθούν, στάθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. Οπως είπε κατά την τοποθέτησή της, «το αποτέλεσμα του συνεδρίου και οι αποφάσεις του δεν απαντούν ούτε στο ελάχιστο στα καυτά, εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της χώρας και αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων. Η τοποθέτηση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργού Εσωτερικών, η οποία θεωρήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ως επιτυχής, άφησε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και άφησε την αβεβαιότητα σχετικά με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Δεν είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε προβλήματα στη χρηματοδότηση των δήμων. Επειδή τελειώνει η σχολική χρονιά, έχουμε τη διαδικασία των δήμων με τους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, έχουμε τα ανοιχτά ζητήματα με τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών που θα λήξουν στο τέλος του χρόνου. Εχουμε καυτά προβλήματα και επίσης το γεγονός ότι έχουν σταματήσει όλα τα έργα σε όλη τη χώρα».

Επίσης, ζήτησε η ΚΕΔΕ να απαιτήσει από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση εδώ και τώρα γιατί «θα έχουμε προβλήματα και με τη μισθοδοσία του προσωπικού, ιδιαίτερα μετά από δύο μήνες» και τόνισε πως από την κυβέρνηση, σχετικά με το προσωπικό, «όχι μόνο δεν ειπώθηκε κάτι νεότερο αλλά μείναμε σε αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα και πάμε για χειρότερα». Κλείνοντας επισήμανε πως «δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τις πλημμύρες και τις ζημιές έχοντας χαρακτηριστεί οι δήμοι ως "έκτακτης ανάγκης" ή άλλοι δεν χαρακτηρίζονται γιατί πρέπει να αποζημιωθεί αυτός ο κόσμος, που έχουν ρημάξει αυτές οι περιουσίες και τα καταστήματά του. Ο κόσμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ΚΕΔΕ έπρεπε να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια και όχι στην προσπάθεια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ