Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Σήμερα η συγκέντρωση για την Υγεία

Καλούν στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Πρωτοβουλίες σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη

Από τη συμμετοχή των Λαϊκών Επιτροπών σε παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία
Από τη συμμετοχή των Λαϊκών Επιτροπών σε παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 7 μ.μ. (προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια) διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, οι Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Παράλληλα, καλούν για έμπρακτη αλληλεγγύη στην απεργία που έχει εξαγγελθεί στο χώρο της Υγείας στις 20 Μάη. Την απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ. Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Για την προετοιμασία της απεργίας, εκλεγμένοι σε ΔΣ και μέλη Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, σχεδιάζουν σήμερα περιοδείες και εξορμήσεις σε Θριάσιο, Σισμανόγλειο, «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία» και Λαϊκό. Αύριο, Παρασκευή, σε «Ευαγγελισμό», Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» και Τζάνειο. Τη Δευτέρα σε ΚΑΤ, «Ευαγγελισμό», ΝΙΜΤΣ.

Ταυτόχρονα, Γενικές Συνελεύσεις οργανώνονται στα Νοσοκομεία Φλώρινας (Πέμπτη), Θριάσιο (Παρασκευή), Ιπποκράτειο Αθήνας, Λαϊκό και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (Δευτέρα), «Αγία Ολγα» και Σισμανόγλειο (Τρίτη). Συγκέντρωση οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων την Τρίτη 19 Μάη, στις 12 μ. για τα οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο.

Απόφαση συμμετοχής στην πανυγειονομική απεργία πήραν η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Οργανώνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας (Σολωμού 60), για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Στον Πειραιά και αλλού

Κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της Υγείας διοργανώνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας. Στις 18 Μάη, θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Στις 28 Μάη, αποφασίστηκε συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι (Νίκαια).

Σήμερα, Πέμπτη, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, στις 11 π.μ., θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ και η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Αύριο, Παρασκευή, οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού καλούν σε διαμαρτυρία στις 10 π.μ. στα ιατρεία ΠΕΔΥ (Μούγλων) και στις 12 μ. στα διοικητικά γραφεία του ΠΕΔΥ (Καυκάσου).

Αντίστοιχο πρόγραμμα δράσης αποφάσισαν οι Λαϊκές Επιτροπές 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και Γαλατσίου. Διοργανώνουν πικετοφορίες αύριο Παρασκευή 15 Μάη, στις 7 μ.μ. με αφετηρία την πλατεία Κυψέλης και την Τρίτη 19 Μάη στις 7 μ.μ., με αφετηρία τη διασταύρωση Βεΐκου και Τράλλεων. Επίσης, καλούν σε συγκέντρωση - συναυλία την Κυριακή 24 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας (τέρμα Πατησίων).

Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Μάη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Ρολόι στη Νεάπολη, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς αποφάσισε τις εξής παρεμβάσεις: Αύριο Παρασκευή 15/5 στις 10.30 π.μ., στο νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ». Δευτέρα 18/5, στις 8 π.μ., στο ΙΚΑ Βότση και στα Ιατρικά Κέντρα της περιοχής. Τρίτη 19/5, στις 9 π.μ., στα Ιατρικά Κέντρα Καλαμαριάς. Περιοδεία - ενημέρωση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Τετάρτη 20/5, στις 10.30 π.μ., συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Τέλος, εργατικά σωματεία και φορείς οργανώνουν συγκεντρώσεις σήμερα στην Κοζάνη (8 μ.μ., κεντρική πλατεία) για την κατάσταση στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο και στην Πτολεμαΐδα (8 μ.μ., κεντρική πλατεία) για τα προβλήματα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο.

Μαζί και οι συνταξιούχοι

Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε μια σειρά από πόλεις διοργανώνουν στις 20 Μάη και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στην Αττική, θα γίνει πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Στη Λάρισα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, πρώην ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ του νομού καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και μετά σε πορεία. Στην Πάτρα, το Συντονιστικό Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΤΣΑ, ΔΕΗ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας. Σήμερα, Πέμπτη 14 Μάη διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ στις 10 π.μ.

Στην Κρήτη, η Ενωση Συνταξιούχων διοργανώνει παγκρήτια κινητοποίηση στις 10 π.μ., έξω από τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ