Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ - ΜΑΔΡΙΤΗ
Την επιστροφή στην κορυφή ψάχνει ο Ολυμπιακός

Σε ένα παιχνίδι που μοιάζει ως επανάληψη του τελικού της Κωνσταντινούπολης, το 2012, όταν και είχε καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, κάνοντας μάλιστα σπουδαία ανατροπή (απ' το -19), ο Ολυμπιακός, αγωνιζόμενος αύριο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του φετινού φάιναλ φορ της Μαδρίτης, έχει αυτή τη φορά διαφορετική επιδίωξη. Οχι - προς το παρόν - το τρόπαιο αλλά το εισιτήριο που θα τον οδηγήσει μετά από απουσία 2 ετών ξανά σε τελικό της Ευρωλίγκας.

Στον άλλο ημιτελικό η οικοδέσποινα των αγώνων της τελικής φάσης, Ρεάλ Μαδρίτης, θα αντιμετωπίσει τη Φενερμπαχτσέ, η οποία... αποτελεί την πρώτη τουρκική ομάδα που δίνει το «παρών» σε τετράδα μετά από 14 χρόνια (τελευταία το 2001 η Εφές).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με αισιοδοξία κόντρα στο φαβορί

Αν και η ρωσική ομάδα από την αρχή της φετινής διοργάνωσης θεωρούνταν (αν όχι το μοναδικό) εκ των φαβορί για το τρόπαιο, εντούτοις στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να ασχολούνται πολύ με τις θεωρίες. Αλλωστε, όπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, η ομάδα έχει και την εμπειρία και τις δυνατότητες να φέρει εις πέρας τέτοιου είδους αποστολές. Ο Ελληνας τεχνικός θεωρεί σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών στην ομάδα, ενώ, όπως είπε, η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για τις περιστάσεις και αυτό που έχει σημασία είναι τα πλάνα να εφαρμοστούν εντός παρκέ. Από πλευράς παικτών ο Κώστας Σλούκας εστίασε στη δίψα για διάκριση που υπάρχει στην ομάδα καθώς και στη μεγαλύτερη εμπειρία που υπάρχει πλέον.

ΤΣΣΚΑ: Η ώρα των αποδείξεων

Στην πλευρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα επικοινωνιακά παιχνίδια «υποχρεώνουν» να χρίζουν στις δηλώσεις τους τον Ολυμπιακό φαβορί ίσως για να ξεμπλοκάρουν από το άγχος για το ότι πλέον έχουν φθάσει στο σημείο που πρέπει να αποδείξουν αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν όλη τη χρονιά. Οτι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Και φυσικά οι δυνατότητες να συμβεί υπάρχουν. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη, ενισχυμένο απ' το Φλεβάρη με τον Κιριλένκο, τον Ντε Κόλο να αποδεικνύεται ...λίρα εκατό (απελευθερώνοντας τον Τεόντοσιτς) και πλειάδα λύσεων σε βασικούς και πάγκο, παρουσίασε μέχρι τώρα ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο. Ωστόσο, σε δυο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό για το ΤΟΠ-16 τα βρήκε αρκετά σκούρα χάνοντας στο ΣΕΦ (84-76) και επικρατώντας στη Μόσχα δύσκολα (76-70).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ