Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επεισόδια από ομάδες άσχετες με το φοιτητικό κίνημα

Επιθετικές ενέργειες ενάντια σε φοιτητές, από ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, σημειώθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα και σε μικρότερο βαθμό στην Αθήνα κ.α. Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα κουκουλοφόρων ροπαλοφόρων πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον μελών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ σε Γεωπονική, Πολιτικό της Νομικής και Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 μέλη της ΔΑΠ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η διαδικασία των εκλογών διακόπηκε σε όλες τις σχολές του ΑΠΘ και λίγη ώρα αργότερα, οι κάλπες άνοιξαν και πάλι για να συνεχιστεί.

Στο ΤΕΙ Καβάλας, επίσης εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων, χτες το βράδυ, μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Η ομάδα αυτή έσπαγε πόρτες και κατέστρεφε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της, ενώ κρατούσε εγκλωβισμένους περίπου 60 σπουδαστές που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τη μανία της.

Αντίστοιχα ομάδες κουκουλοφόρων «πέρασαν» και από σχολές του κέντρου της Αθήνας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους για τα γεγονότα, οι εφορευτικές επιτροπές ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ σημειώνουν: «Καταδικάζουμε τις επιθετικές ενέργειες ενάντια σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα. Αξιοποιούνται για να δημιουργηθεί κλίμα που να εμποδίσει φοιτητές να συμμετέχουν στις εκλογές των συλλόγων τους. Υπάρχει σκοπιμότητα ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχεδιασμό. Οι εκλογές πραγματοποιούνται κανονικά και οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή διασφαλίζουν τη διεξαγωγή τους».

Επίσης, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή του για το θέμα σημειώνει: «Στηρίζουμε την απόφαση των εφορευτικών επιτροπών των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ που καταδικάζουν ενέργειες ομάδων που στρέφονται ενάντια σε φοιτητές. Αυτές οι ομάδες όχι μόνο είναι άσχετες με το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα αλλά και αξιοποιούνται εναντίον του. Από ό,τι φαίνεται αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπιμότητα σε βαθμό που πρέπει να πάρει θέση και η ίδια η κυβέρνηση. Ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια της ΝΔ και άλλων δυνάμεων να αξιοποιηθούν αυτές οι ενέργειες για τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και την ένταση της καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ