Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βιβλιοπαρουσίαση μέσα στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ

Στιγμιότυπο από τη βιβλιοπαρουσίαση
Στιγμιότυπο από τη βιβλιοπαρουσίαση
Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε πριν από λίγες μέρες το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ μέσα στο εργοστάσιο, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Ιβάν Μάισκι «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;». Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες πρωτοβουλίες και παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια (αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα εκδηλώσεων), η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με καλή συμμετοχή, ιδιαίτερα νέων εργαζομένων.

Το Σωματείο δούλεψε συστηματικά για την εκδήλωση: Τύπωσε ειδική αφίσα, διακίνησε το βιβλίο στους εργάτες, διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας στα αποδυτήρια του εργοστασίου για την Πρωτομαγιά. Ταυτόχρονα, απαίτησε από την εργοδοσία να σταματήσει ένα μέρος της παραγωγής μία ώρα νωρίτερα, ώστε οι εργαζόμενοι να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Συνολικά διακινήθηκαν στο εργοστάσιο 54 βιβλία και άνοιξε η συζήτηση για τον καθοριστικό ρόλο του εργατικού κινήματος στην πάλη ενάντια στο φασισμό και για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωναν στο τέλος ότι πρέπει να πυκνώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ