Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Πολλές κλασικές επιλογές ...

Συνεχίζεται για 2η βδομάδα το ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ 2015 στο «Αστυ». Σήμερα φιλοξενεί 3 ταινίες του Ναγκίσα Οσιμα, αύριο του Αλφρεντ Χίτσκοκ, το Σάββατο του Αντονιόνι, την Κυριακή της Βερτμίλερ, τη Δευτέρα του Ερμάνο Ολμι, την Τρίτη του Αλέν Ρενέ και την Τετάρτη του Ισπανού Κάρλος Σάουρα. Επιλέξαμε να αναφερθούμε επιγραμματικά στο «Δέντρο με τα τσόκαρα» (1978) του Ολμι μια που προβάλλεται σπάνια...

Απόψε, βγαίνει η βραβευμένη στην Τεχεράνη, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μάνουελ ντε Κόκο (Μανώλη Κοκορομύτη) «Αγνωστη γη» - «Unknown Land» (2012), μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου, Υεμένης, που γυρίστηκε στο απομονωμένο νησί Σοκότρα της Υεμένης, άνοιξη και καλοκαίρι του 2011.

Πρεμιέρα και για τη «Σαγκάη» (2012) του Ινδού σκηνοθέτη Ντιμπακάρ Μπανερτζέ, βασισμένη στο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Ζ». Η ταινία θα προβάλλεται στην «Αλκυονίδα», καθημερινά στις 9 το βράδυ, για 7 μόνο προβολές. Ενας γιατρός, πολιτικός ακτιβιστής, παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ενας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός εμφανούς σχεδίου δολοφονίας. Μία ιστορία πολιτικής διαφθοράς σε μία φανταστική πόλη στη σύγχρονη Ινδία.

Τέλος, συνεχίζεται έως τις 27 Μάη στην Ταινιοθήκη το μεγάλο αφιέρωμα «Εικόνες της Κρίσης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ