Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΜΕΤΑΛΛΟ: Ανακλήθηκε χτες το μεσημέρι η τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Λεωνίδα Γραμματικού, γραμματέα του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, από την εταιρεία «Αφοί Μπακλή ΑΕΒΕ». Η ανάκληση ήρθε ύστερα από την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου και την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να πάνε για δουλειά αν δεν επέστρεφε και ο συνάδελφός τους. Η απόλυση έγινε προχτές και το Συνδικάτο έκανε την άλλη μέρα παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και μοιράζοντας σχετική ανακοίνωση.

ΥΓΕΙΑ: Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, με αφορμή τη χτεσινή απεργία, στάλθηκε στο ΠΑΜΕ από την Αμερική και το Συνδικάτο 1199 SEIU Healtcare Workers East. Πρόκειται για Συνδικάτο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες Υγείας, το οποίο αριθμεί 400.000 μέλη.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διαμαρτυρία, σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας, απέναντι από το εγκαταλειμμένο εργοτάξιο του Μετρό, πραγματοποιούν οι εναπομείναντες και υπό απόλυση εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τις προηγούμενες μέρες απολύθηκαν και οι τελευταίοι 50 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα. Στους 106 εργαζόμενους στις αρχαιολογικές εργασίες, δόθηκε χρονικό διάστημα τριών βδομάδων μέχρι την απόλυσή τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των τριών βδομάδων, με μονομερή απόφαση της αναδόχου κοινοπραξίας, οι εργαζόμενοι καλούνται να παρέχουν τις εργασίες τους μόνο για τρεις μέρες ο καθένας.

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κινηματογραφικές βραδιές για ανέργους και εργαζόμενους ξεκινά η Επιτροπή Ανέργων Κέντρου Θεσσαλονίκης από αύριο, Παρασκευή 22/5 και κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Σουρή 2 - Ολύμπου). Αύριο, θα προβληθεί η ταινία «This is England» του Σέιν Μίντοουζ. Η ταινία περιγράφει μια εποχή αναδιάρθρωσης του αγγλικού καπιταλισμού, που έφερε μεγάλα δεινά για την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ