Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαρθρώθηκε σπείρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές - φθορές σε διερχόμενους οδηγούς, στην περιοχή του Πυρίου της Θήβας.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της και ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί τους, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε τσιγγάνικο καταυλισμό της περιοχής. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών - φθορών, που έγιναν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Τα μέλη της σπείρας στρατολογούσαν ανήλικους ομόφυλούς τους, οι οποίοι με την καθοδήγησή τους έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και τη διάπραξη κλοπών από το εσωτερικό τους.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες δε δίστασαν να τοποθετήσουν στο δρόμο νήπιο ή να το πετάξουν πάνω σε διερχόμενο όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού των νηπίων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 215 άτομα και 32 οχήματα, προσήχθησαν 78 άτομα, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις περί ΚΟΚ και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα ηρωίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ