Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Από σήμερα με μαθήματα κατεύθυνσης

Σε μαθήματα κατεύθυνσης εξετάζονται από το πρωί οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια και την ομάδα Β' των ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, της θετικής κατεύθυνσης στη Βιολογία και της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα μαθήματα Χημεία - Βιοχημεία (για τον κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής) και στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (για τον κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Χτες, οι υποψήφιοι της ομάδας Α' των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα Μαθηματικά 1, ενώ από την Τετάρτη 3 Ιούνη, θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει πως μετά τις 15 Ιούνη, οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Στην ίδια ημερομηνία καλούνται να κάνουν την αντίστοιχη διαδικασία και όσοι διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ