Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκτεταμένες κατολισθήσεις σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Θέρμης

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Σχολαρίου και Καρδίας του Δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των εκτεταμένων κατολισθήσεων που σημειώνονται στην περιοχή, από τις αρχές Απρίλη, μετά τις αλλεπάλληλες έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Από την κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Σχολαρίου, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί επιπτώσεις σε δημόσια - δημοτική περιουσία: Αποκόπηκε η δημοτική οδός (Οδός Γεωργίου Καρρά) μεταξύ των οικοπέδων 256/257 και 148. Αποκόπηκε η λειτουργία του δημοτικού δικτύου ύδρευσης από την παραπάνω οδό. Αστόχησε από κατολίσθηση το κατάντη τμήμα του οικοπέδου του νεόδμητου 2ου Νηπιαγωγείου Κ. Σχολαρίου και άμεσα απειλείται η επέκταση της κατολίσθησης σε τμήμα της αυλής του σχολείου. Με αποτέλεσμα, αρκετοί γονείς θορυβημένοι να μη στέλνουν πλέον τα παιδιά τους στο σχολείο. Επίσης, έχουν επηρεασθεί αυλές σπιτιών και απειλούνται άμεσα με «μετακίνηση» κατοικίες και βιοτεχνικά κτίρια.

Καθημερινά παρατηρούνται συνεχείς περαιτέρω μετακινήσεις επιδείνωσης της κατάστασης και απειλείται με άμεση επέκτασή της μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού και βέβαια το κτίριο του Νηπιαγωγείου Σχολαρίου.

Από την κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα της Καρδίας, έχει αποκοπεί η δημοτική οδός, ενώ απειλούνται νεόκτιστες κατοικίες. Και σ' αυτή την περίπτωση, η κατολίσθηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απειλείται με άμεση επέκτασή της μεγαλύτερο τμήμα του δημοτικού δρόμου και του οικισμού.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.

Ρωτούν σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων (άμεσης αποτελεσματικότητας) για την επιβράδυνση των μετακινήσεων των κατολισθήσεων.

Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, πλήρης αποζημίωση των πληγέντων και πλήρης αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Να δοθεί η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και άλλων έργων υποδομής στο Δήμο Θέρμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ