Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μέρες πολύμορφης δράσης και πρωτοβουλιών της ΚΝΕ

Για νέους εργαζόμενους, μαθητευόμενους και ανέργους

Τις επόμενες ημέρες, η ΚΝΕ οργανώνει πολύμορφες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης, τους πρακτικάριους, τους ανέργους, τους σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Στόχος της πρωτοβουλίας της ΚΝΕ είναι να ανέβει η απαιτητικότητα της νεολαίας, να δυναμώσουν οι σύγχρονες διεκδικήσεις της, η κοινή δράση, η πάλη ενάντια στα παλιά και στα νέα μνημόνια και την αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους, για να στηρίξει τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, στερώντας από τη νεολαία το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, για να μην υπάρξει κι άλλος χαμένος χρόνος.

Το να ζει η νεολαία μόνιμα με την ανεργία, τα κακοπληρωμένα προγράμματα, με τη μερική απασχόληση ως μια μόνιμη κατάσταση, δεν είναι το μέλλον που της αξίζει. Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυτές οι δυνατότητες, στο σημερινό σάπιο σύστημα, από «ευλογία» γίνονται «κατάρα», γιατί αυτό απαιτεί η κερδοφορία των εκμεταλλευτών.

Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης σήμερα, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, έχει ανάγκη και συμφέρον να παλέψει για τη ζωή που της στερούν η ΕΕ, το κεφάλαιο και η εξουσία τους. Σε αυτή την υπόθεση, τα μέλη της ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις και καλούν τους νέους να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές.

Αύριο Παρασκευή: Μέρα πολύμορφων παρεμβάσεων για τους ανέργους

Η αρχή θα γίνει αυτήν την Παρασκευή. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας και λαϊκές γειτονιές, κινητοποιήσεις και ενημερώσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι:

Φτάνει πια! Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα! Διεκδικούμε τη ζωή που μας στερούν, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Σκοπός της παρέμβασης της ΚΝΕ είναι να δυναμώσει η μαχητική συζήτηση για τα προβλήματα των νέων ανέργων που συνεχίζουν να είναι εδώ, παρά την κυβερνητική εναλλαγή. Να δυναμώσει η οργάνωση, η συμμετοχή και η διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Να δυναμώσει η απαίτηση για:

  • Επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ με όχι λιγότερα από 600 ευρώ.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.
  • Χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Εκατοντάδες είναι οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για αύριο σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις και περιοδείες σε πάνω από 20 καταστήματα και υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, σε δεκάδες ΚΕΚ, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεις σε λαϊκές γειτονιές, σε σταθμούς του Μετρό και στέκια νεολαίας. Στη Θεσσαλονίκη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ετοιμάζουν γιγαντοπανό για τους ΟΑΕΔ, που θα δίνουν και το στίγμα των παρεμβάσεών τους για όλη την ημέρα. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 40 πόλεις σε όλη τη χώρα, με τους νέους κομμουνιστές να πρωτοστατούν και να βροντοφωνάζουν «ένας για όλους και όλοι για έναν»!

Οι επόμενες μέρες δράσης της ΚΝΕ έχουν οριστεί στις:

- 5 Ιούνη: Για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης και τους πρακτικάριους στις δομές Υγείας.

- 9 Ιούνη: Για τους σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ