Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων στη Λάρισα

Στο πλαίσιο του «προγκρόμ» των δικαστικών διώξεων σε βάρος στελεχών του ταξικού εργατικού κινήματος, την Πέμπτη, 4 Ιούνη, καλούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Ιδιωτικών Κλινικών, Βαγγελιώ Λίτσα.

Η δίκη αφορά στην αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή», ζητώντας από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία που έκαναν οι εργαζόμενοι του Κέντρου - κράτησε 28 μέρες - διεκδικώντας τα δεδουλευμένα οκτώ μηνών που τους χρωστάει η επιχείρηση.

Επίσης, να απαγορευτεί κάθε μελλοντική απεργία με το ίδιο αίτημα και να υπάρξει προειδοποίηση στους δυο προέδρους ότι θα τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και πληρωμή προστίμου 20.000 ευρώ, ώστε να αναγκαστούν να εφαρμόσουν τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις.

Αμέσως μετά, την Τρίτη 9 Ιούνη, εκδικάζεται η μήνυση της διεύθυνσης της Γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» σε βάρος στελεχών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και άλλων συνδικαλιστών, με την οποία ζητάει την καταδίκη τους, επειδή συμμετείχαν ή συμπαραστάθηκαν στην απεργία που έγινε το 2012 στον «Ολυμπο» ενάντια στην επιβολή μειώσεων 10% - 53% στους μισθούς των εργαζομένων.

Για το επόμενο διάστημα, εκκρεμούν και άλλες δίκες συνδικαλιστών του ΕΚ Λάρισας, Σωματείων και του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις στα διόδια, στο «Πράκτικερ», στα ΚΤΕΛ, στα «Goody's» και άλλες επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ