Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροληστεία προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά, την Τετάρτη 10 Ιούνη, στις 11 π.μ., στην Εφορία. Την κινητοποίηση οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων. Αντιδρούν στη φορολόγησή τους με 13% από το πρώτο ευρώ αγροτικού εισοδήματος, στην προκαταβολή φόρου 27,5% για το επόμενο έτος, στην τεκμαρτή φορολόγηση.

«Η νέα ΚΑΠ περικόπτει τις ενισχύσεις τουλάχιστον 50-60% ως το 2019, η κυβέρνηση τις φορολογεί, το ούτως ή άλλως μειωμένο εισόδημά μας φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ ή θα πληρώνουμε τεκμαρτή φορολόγηση, το κόστος παραγωγής αυξάνει, οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και μας καλούν να ζήσουμε με το μισό εισόδημα από όσο είχαμε πριν δύο χρόνια», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Η συνεχιζόμενη φοροληστεία δίνει τη χαριστική βολή και στους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, σημειώνει από την πλευρά του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων: «Τα προϊόντα μας πωλούνται κάτω της τιμής του κόστους παραγωγής, ο κίνδυνος του καταρροϊκού πυρετού δεν πέρασε, αλλά είναι πάλι προ των πυλών λόγω ανεπαρκών μέτρων πρόληψης και η εξισωτική αποζημίωση δε μας έχει δοθεί ακόμα στο σύνολό της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την άγρια φορολόγησή μας από την κυβέρνηση και το υπουργείο να μας λέει να κάνουμε υπομονή μέχρι το 2020. Δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας τελείωσε!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ