Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χαρά Κεπέση
Χαρά Κεπέση
Φωτ.3

Σήμερα, 26 Ιούνη, συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ Κ. ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, αξιωματικού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του και για να τιμήσουν τη μνήμη του επαναστάτη διανοούμενου ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ και του αδικοχαμένου ανιψιού και εξαδέλφου τους ΒΑΓΓΕΛΗ Σ. ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, η γυναίκα του Ντούλα και τα παιδιά του Χρήστος και Κώστας προσφέρουν για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Ιούνη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αικατερίνη προσφέρει 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 26 Ιούνη 2000 «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της και ως χρονιάτικο μνημόσυνο προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων.

Οι γονείς της Ιούλιος και Αθανασία

Ο αδελφός της Δημήτριος

* * *

Φωτ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Λουκά ΠΑΙΔΑΣ γεννήθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας το 1923 από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή, τα συνθήματα της ΕΠΟΝ για αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, τον οδήγησαν να καταταγεί, από τους πρώτους αντάρτες του χωριού του στις 5 Απρίλη 1943, στα τμήματα Παρνασσίδας Νικηφόρου - Διαμαντή.

Στις 14 Απρίλη του ίδιου χρόνου, στην πρώτη μάχη που πήγε, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αμφίκλειας Φωκίδας, η οποία ήταν δύσκολη, αλλά και νικηφόρα με Γερμανούς, το εχθρικό βόλι έβαλε τέρμα στα νεανικά του όνειρα.

Στη μνήμη του η ανιψιά του, η οποία φέρει και το όνομά του, Ιωάννα Ηλία Λύτρα πρόσφερε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 52 μήνες από τις 26 Φλεβάρη 1997, που άφησε την τελευταία πνοή της στο Νοσοκομείο του ΕΕΣ Αμπελόκηπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Αξια συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση, καλή συνάδελφος, συνεπής αγωνίστρια συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Λεων. Αυδής
Λεων. Αυδής
Στην αξέχαστη μνήμη της, ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Η Ε. Λ. προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ Κέντρου, 30.000 δρχ. για την επιτυχία των στόχων του.

* * *

Στις 22 Ιούνη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Αντίστασης και του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ, από τον Τσαμαντά Ηπείρου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Η σύζυγός του Ουρανία

Τα παιδιά Σταύρος και Κέλη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ