Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Με... υπογραφή Σλούκα το 1-0

Εκ των κορυφαίων της πρώτης νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στους φετινούς τελικούς ήταν το δίδυμο Σλούκα - Πρίντεζη

Eurokinissi

Εκ των κορυφαίων της πρώτης νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στους φετινούς τελικούς ήταν το δίδυμο Σλούκα - Πρίντεζη
Ανεβάζοντας την απόδοσή του κυρίως στο β' μέρος, όταν και βρήκε τις λύσεις από τα περιφερειακά σουτ και κυρίως αυτά από μακρινή απόσταση (εκεί όπου υστέρησε στο α' μέρος), ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 76-70 στον πρώτο τελικό της Α1 κάνοντας το 1-0 στις νίκες. Οι δυο αντίπαλοι θα τα ξαναπούν στο δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ. Σημειώνεται πως ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Στον αγώνα του ΣΕΦ οι δυο αντίπαλοι είχαν καλό ουσιαστικά από ένα ημίχρονο αφού στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, παρά τα προβλήματά τους και με κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη (23 π.) ήταν σαφώς καλύτεροι αιφνιδιάζοντας αρκετά τους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» είχαν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν και με +13 (23-10 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου) έχοντας ως δεύτερο καλύτερο παίκτη τον Φώτση (15 π.). Ωστόσο μετά το 15λεπτο και παρά το γεγονός ότι η αστοχία των γηπεδούχων συνεχιζόταν (0/13 3ποντα), ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Σλούκα (16 π.), που πέτυχε κρίσιμα καλάθια και χωρίς ωστόσο να βελτιώσει συνολικότερα την εικόνα στην ομαδική δουλειά, ροκάνισε τη διαφορά φθάνοντάς την στο ελάχιστο στο 20λεπτο (33-34).

Στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν, με τον Ολυμπιακό να ...ξυπνάει, να βρίσκει τα καλά σουτ από την περιφέρεια βελτιώνοντας τα ποσοστά του (6/12 τρίποντα) με κορυφαίους το δίδυμο Λοτζέσκι (13 π.) - Πρίντεζη (12 π.), να σφίγγει αμυντικά, με τον Ντάνστον να κάνει πολύ καλή δουλειά (13 ριμπάουντ) και κυρίως να διαθέτει περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους του, ιδιαίτερα όταν η κούραση έκανε την εμφάνισή της. Ετσι, η πλάστιγγα για τη νίκη άρχιζε να γέρνει σαφώς υπέρ των γηπεδούχων που μεγάλωσαν τη διαφορά (51-39, 72-58) και έφθασαν χωρίς προβλήματα στην τελική επικράτηση.

ΘΕΣΕΙΣ 3-4: Το 1-0 ο ΠΑΟΚ

Με ομοβροντία τρίποντων (6) στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ κατάφερε στην Πυλαία να ανατρέψει τα μέχρι το 30ό λεπτό εις βάρος του δεδομένα, όταν και βρέθηκε να χάνει και με 10 π. διαφορά (49-39) και τελικά να επικρατήσει του Αρη με 67-60 στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τον μικρό τελικό και τις θέσεις 3-4. Ετσι ο «Δικέφαλος» έκανε το πρώτο βήμα από τα τρία που χρειάζεται για να ανέβει στο βάθρο του φετινού πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν σήμερα, στο «Νίκος Γκάλης», αυτή τη φορά (19.30 ΝS2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ