Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
90ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, των τριών νηπιαγωγείων (6ο,7ο,116ο) και του Τμήματος Ενταξης που στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στη διάρκεια της κινητοποίησης προχώρησαν και σε μισάωρο αποκλεισμό της διασταύρωσης μπροστά από το σχολειό.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν και αντιδρούν έντονα, εξαιτίας της ύπαρξης και λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το σχολείο. Πρόκειται για κεραία μεγάλης ισχύος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Μακεδονίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι η αυλή του σχολείου παραμένει επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς πριν από κάποια χρόνια είχαν ξεκινήσει, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, εργασίες με σκοπό να χτιστεί ένα νέο κτίσμα. Οι εργασίες διακόπηκαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα ο αύλειος χώρος να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και να περιβάλλεται από λαμαρίνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου. Ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες και να αποδοθεί προς χρήση το σύνολο του αύλειου χώρου.
  • Την άμεση αποξήλωση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των μαθητών - εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ