Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015

Η Πετρούπολη είναι εστία τέχνης και πολιτισμού. Απόδειξη το καλοκαιρινό Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, που διοργανώνεται από το δήμο στο χώρο του Θεάτρου της Πέτρας και που διαρκεί έως τα τέλη του Σεπτέμβρη. Περιλαμβάνει δε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, κάθε είδους. Η επένδυση του δήμου στον Πολιτισμό δεν είναι τυχαία μια που συνιστά έκφραση της ανάγκης του λαού για διέξοδο, ψυχαγωγία και πάνω από όλα δημιουργικότητα... «Είμαστε περήφανοι γιατί η πόλη μας, μέσα από τις πολιτιστικές της δράσεις παράγει πολιτισμό (...) Οι θεατρικές ομάδες, τα τμήματα Χορού, Φιλαρμονικής, Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Φωτογραφίας, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη, η Ανώτερη Δραματική Σχολή και ο Θερινός Κινηματογράφος είναι απτές αποδείξεις των ευκαιριών που δίνονται στους συμπολίτες μας για πολιτιστική δημιουργικότητα», αναφέρει ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

Στο πυκνό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ εντάσσεται πληθώρα εκδηλώσεων, τόσο από πλευράς ερασιτεχνικών πολιτιστικών τμημάτων του δήμου, όσο και συμμετοχών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, με εγχώριες και διεθνείς παραγωγές. Το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σάββατο το βράδυ με τους ήχους των πολυφωνικών τραγουδιών από τις «Φωνές της πέτρας» και συνεχίστηκε χτες βράδυ με τη θεατρική παράσταση «Γαμπρός απ' τα Αγραφα και νύφη απ' την Αθήνα».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα για το μήνα Ιούνη έχει ως εξής: Αύριο, Σάββατο 13/6 στις 21.30 Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι, με είσοδο 5 ευρώ. Την Πέμπτη 18/6 στις 21.00, «Βραδιά Χορού» (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 19/6 στις 20.00 ο Σύλλογος παραδοσιακών χορών «Τερψιχόρη» παρουσιάζει εκδήλωση με πλούσιο λαογραφικό περιεχόμενο (ελεύθερη είσοδος). Το Σαββατοκύριακο 20 και 21/6 διήμερο αφιέρωμα στην παράδοση από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του δήμου (ελεύθερη είσοδος). Τη Δευτέρα 22/6 και την Τρίτη 23/6 στις 21.00 το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης παρουσιάζει ροκ και κλασική μουσική (ελεύθερη είσοδος). Την Τετάρτη 24/6 στις 21.30 συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Χρήστου Θηβαίου (εισιτήρια 10 και 12 ευρώ). Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27/6 στις 19.00 «S.A.L.A.D.E. jam festival» με καλλιτέχνες από το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο που παρουσιάζουν μουσικές απ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γης (εισιτήρια 5 και 7 ευρώ). Την Κυριακή 28/6 στις 21.30 η «Κιβωτός» παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Το παραμύθι χωρίς όνομα» (ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 12 ετών, οι συνοδοί καταβάλλουν 8 ευρώ). Τη Δευτέρα 29/6 η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης θα παρουσιάσει, στις 21.30, την παράσταση «Avanti Popolo» (ελεύθερη είσοδος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ