Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία για τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ

Με συνθήματα «Οργάνωση, αγώνας, συμμαχία, ενάντια στων ΚΕΠΑ τα σφαγεία» και «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στο Μεσαίωνα όλους καρφωτούς» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής οργάνωσαν χτες κινητοποίηση στην Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ.

Τα ΚΕΠΑ και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, άφησαν έναν νέο πάσχοντα με βαριά ρευματολογική πάθηση χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς τη σύνταξη θανάτου του πατέρα του. Μάλιστα, έδωσε για τρία χρόνια για αυτήν την πάθηση ποσοστό αναπηρίας 67% αλλά με το χαρακτηρισμό «ικανός για εργασία». Μ' αυτό τον τρόπο ο ανάπηρος, που ήταν έμμεσα ασφαλισμένος στο θανόντα πατέρα του, χάνει το δικαίωμα της σύνταξης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με τον υποδιοικητή - που θα αναλάβει και διοικητής - του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά και τους συνεργάτες του. Στην αρχή, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης προφασίστηκαν αναρμοδιότητα, αλλά μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ υποσχέθηκαν ότι θα μελετήσουν το θέμα και θα δώσουν λύση στα πλαίσια του δυνατού. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος προειδοποίησαν ότι αν σε μια βδομάδα δεν υπάρξει λύση, θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ