Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Kαταδικάζει τη βράβευση της ΧΑ από το νοσοκομείο Κατερίνης

Τη βράβευση της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης, καταδικάζει η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας και η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης αποφάσισαν να συμπεριλάβει στις βραβεύσεις των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και τη Χρυσή Αυγή, γνωστή για τη δράση της «αίμα μόνο για Ελληνες». Ετσι την Κυριακή 14 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, το Τμήμα Αιμοδοσίας, βράβευσε εθελοντές αιμοδότες της Πιερίας (άτομα και συλλόγους) και ανάμεσά σε αυτούς και την «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής, για το «κοινωνικό της έργο».

Χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός καταδίκασε την ενέργεια αυτή. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, ανακάλεσε τον έπαινο προς την «Πράσινη Πτέρυγα-Χρυσή Αυγή», κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του Τμήματος Αιμοδοσίας, διέταξε ΕΔΕ για όλους τους υπεύθυνους του «επαίνου» και τη λήψη πειθαρχικών μέτρων ανάλογα με το πόρισμα της ΕΔΕ, απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας εν ονόματι φορέων όπως τα τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά σύμβολα.

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει την καταδίκη της στην βράβευση του εγκληματικού, ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με ευθύνη της διοίκησης νοσοκομείου της Κατερίνης

Την ίδια στιγμή που αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, δικάζεται για δεκάδες εγκληματικές ενέργειες και συνεχίζει την εγκληματική του δράση, κάποιοι προσπαθούν να της «φιλοτεχνίσουν» ανθρώπινο προφίλ. Σ' αυτό το προφίλ εντάσσονται δραστηριότητες όπως η προσφορά αίματος. Αρχικά μόνο για έλληνες και απ' ότι φαίνεται τώρα με την μορφή συλλόγου προκάλυψη(πράσινη πτέρυγα) με τον ίδιο σκοπό

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΧΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προσωπείο και μέσα σε αυτό το σχέδιο έχει, να προβάλει το δήθεν φιλανθρωπικό χαρακτήρα της.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση, που στόχο έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Συχνά επιτίθεται σε μετανάστες, καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Ανάμεσα στα άλλα είναι γνωστό ότι είναι ενάντια στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία όπως και οι αντιδράσεις που εκφράζει για τις ιατρικές εξετάσεις των μεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία.

Καμία ανοχή λοιπόν στο εγκληματικό, ναζιστικό αυτό μόρφωμα. Τις αντιλήψεις αυτές δεν, μπορούν να τις αντικρούσουν αυτοί που κινούνται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ του εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, που αναγνωρίζει σε μια σειρά χώρες τους απογόνους του Χίτλερ. Αυτά τα κόμματα (Σύριζα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που σε μια σειρά θεσμούς και φορείς (βουλή, δήμοι, περιφέρειες κλπ) τους συμπεριφέρονται με τα φωτοστέφανο της νομιμότητας ως ένα απλό πολιτικό κόμμα.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, να την απομονώσει, να την τσακίσει, να την πετάξει έξω από τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές, σχολεία και σχολές, τους χώρους της δημόσιας υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ