Πέμπτη 18 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ»

Εξόρμηση χτες τα ξημερώματα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, εκεί όπου καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες μετανάστες κάθε ηλικίας
Εξόρμηση χτες τα ξημερώματα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, εκεί όπου καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες μετανάστες κάθε ηλικίας
Αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν στο πάρκο «ΦΙΞ» οι εκδηλώσεις του 15ου Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες, με σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής, μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, για να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους μετανάστες, φτάνει με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Χτες, συνεργείο του Κόμματος μοίρασε την ανακοίνωση σε δεκάδες μετανάστες που συνέρρευσαν για άλλη μια μέρα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, όπου κάθε πρωί επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό: Συγκεντρωμένοι περιμένουν υπομονετικά να δώσουν τα χαρτιά τους για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες απόκτησης ή ανανέωσης των νομιμοποιητικών εγγράφων. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους μετανάστες, ανάμεσα σε άλλα, βρέθηκε το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης για την ιθαγένεια, που θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, με το οποίο γίνεται φανερό ότι δυσκολεύουν περαιτέρω οι όροι για την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών μεταναστών, αφού γίνονται πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής των γονιών και αυξάνονται τα απαιτούμενα χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο.

Το ΚΚΕ παλεύει για πλήρη δικαιώματα για όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Κατά την εξόρμηση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών τα μέλη του Κόμματος σημείωναν ότι είναι απαράδεκτος ο διαχωρισμός των παιδιών των μεταναστών ανάλογα με το καθεστώς «νομιμότητας» των γονιών τους. Γι' αυτό, θέση του ΚΚΕ είναι να εγγράφονται σε ειδικά δημοτολόγια των δήμων που κατοικούν και να αποκτούν αυτοδίκαια την ελληνική ιθαγένεια, μετά την ενηλικίωσή τους, εφόσον το επιθυμούν. Επίσης, διεκδίκηση του ΚΚΕ είναι ανάμεσα σε άλλα η κατάργηση των παραβόλων, η αποσύνδεση των αδειών διαμονής από τα ένσημα, η νομιμοποίηση όσων βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα με απλές και γρήγορες διαδικασίες, ιδιαίτερα αυτών που έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς, η στελέχωση των υπηρεσιών κ.ά.

Το πρόγραμμα του Διημέρου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΗ

Κεντρική Σκηνή

-- 20.00: Συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, το μεταναστευτικό και η θέση του ΚΚΕ». Θα εισηγηθούν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, και η Λίνα Κροκίδη, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη.

-- 21.15: Παραδοσιακοί χοροί από τη Σρι Λάνκα.

-- 21.35: Μουσική από την Αλβανία, με το πολυφωνικό συγκρότημα «Lot Courbet».

-- 22.00: Παραδοσιακή μουσική και χορός από το Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

-- 22.30 Γλέντι με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.

Σκηνή παιδότοπου

-- 20.00: Θεατρική παράσταση «Οι καμινάδες» από την παιδική θεατρική ομάδα του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΗ

Κεντρική Σκηνή

-- 20.00: Μουσική και τραγούδια από τη Μαδαγασκάρη.

-- 20.30: Ομιλία του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 21.15: Εργατικά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Βουλγαρία, με το Πολιτιστικό Συγκρότημα «Rodina».

-- 21.45: Μουσικοθεατρική παράσταση από την ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής με θέμα τη μετανάστευση.

-- 22.30: Λαϊκό γλέντι.

Σκηνή παιδότοπου

-- 20.00: Τραγούδια από μαθητικό συγκρότημα του 15ου Λυκείου Αθήνας.

-- 21.30: Παράσταση Καραγκιόζη.

Επιπλέον, και τις δύο μέρες θα λειτουργεί στον παιδότοπο χώρος με πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ