Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Θέλημα... Λίμαν

Ηττήθηκε από φαλτσοσφύριγμα ο Ολυμπιακός, εύκολα επικράτησε ο Παναθηναϊκός του ΠΑΟΚ

Οργή και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στον Ολυμπιακό δυο μέρες μετά το παιχνίδι με την Ορτέζ για την Ευρωλίγκα αλλά και παραμονές ενός κρίσιμου παιχνιδιού για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούν να χωνέψουν την ήττα με 74-73 αλλά πολύ περισσότερο αυτό που δε χωράει ο νους τους είναι η διαιτησία του Ελβετού Λίμαν. Η απόφασή του να χρεώσει με ανύπαρκτο φάουλ τον Ρόμπινσον 6 δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 73-73 ήταν αυτή που έδωσε ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα στην Ορτέζ. Τυπικά τα πράγματα ολοκληρώθηκαν με την εύστοχη βολή του Φοτού. Βέβαια, η ήττα δεν ήταν το μόνο κακό για τον Ολυμπιακό, αφού η νίκη της Βιλερμπάν επί της Μπούντοσνοστ με 65-59 ουσιαστικά αφαιρεί το δικαίωμα από την ελληνική ομάδα να ελπίζει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πάντως, εάν θέλουμε να κάνουμε και λίγο τους «δικηγόρους του διαβόλου» θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι στο Πο οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη πραγματοποίησαν μια πολύ άσχημη εμφάνιση και ήταν πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με μεγαλύτερη διαφορά το +13 των Γάλλων στο 27` (61-48). Παρ' όλα αυτά στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και αν δεν υπήρχε ο Λίμαν τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Ντε Μιγκέλ (13π) και Βούκσεβιτς (13π), που στο μεγαλύτερο μέρος του Α` ημιχρόνου πάλευαν μόνοι τους, ενώ στην επανάληψη ανέκαμψε και ο Ρόμπινσον (14π). Από την Ορτέζ ο Ρισασέ (24π) ήταν ο καλύτερος παίκτης. Η βαθμολογία: Βιλερμπάν 23, Ολυμπιακός 21, Μακαμπί Τελ Αβίβ 20, Μπούντοσνοστ 18, Κάχα Σαν Φερνάντο 17, Ορτέζ 17.

Αλλού τα πανηγύρια και αλλού οι λύπες...

Αλλος καιγόταν για τη νίκη και άλλος την πήρε στο Αλεξάνδρειο, όπου ο αδιάφορος ουσιαστικά Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 77-69. Οι «πράσινοι» έδειξαν από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να... χαριστούν στον «δικέφαλο». Από την άλλη, όμως, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη μάλλον δε φάνηκε να έχουν την κατάλληλη ψυχολογία και συμπεριφορά για ένα τόσο κρίσιμο αγώνα. Από τους πρωταθλητές ξεχώρισε ο Μποντίρογκα (17π), ενώ από τον ΠΑΟΚ τα προσχήματα έσωσε ο απροπόνητος όλη τη βδομάδα Μπαλογιάννης (13π). Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 25, Ολίμπια 19, ΠΑΟΚ 19, Ρεάλ Μαδρίτης 18, Σολέ 14, Ερυθρός Αστέρας 13.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ