Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Επαίσχυντη εξέλιξη

Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη
Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη
Το διάταγμα της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την παραπομπή του πρώην Προέδρου της χώρας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο Δικαστήριο της Χάγης και ευανάγνωστο είναι, αλλά και προκαλεί τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση όλων, ακριβώς γιατί μοναδικός του στόχος είναι η παραδειγματική τιμωρία λαών και ηγετών που τολμούν ακόμη και αντιστέκονται.

Μέσα στη γενικότερη εξέλιξη των πραγμάτων

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, που βρέθηκε προχτές στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα, δήλωσε για την παραπομπή του Σλ. Μιλόσεβιτς: «Πιστεύω ότι είναι ένα γεγονός μέσα στη γενικότερη εξέλιξη των πραγμάτων. Οσοι κατά καιρούς, παρά τα λάθη τους, αντιστέκονται στην κατάκτηση των λαών από το μεγάλο κεφάλαιο, θα εξοντώνονται».

Θλιβερή εξέλιξη

«Πολύ θλιβερή εξέλιξη», χαρακτήρισε την παραπομπή Μιλόσεβιτς, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη και εξήγησε ότι «όλος αυτός ο πόλεμος ήταν πραγματικά μια δραματική εξέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία δε θα έπρεπε να είχε αυτή την κατάληξη. Στην αρχή ο νέος πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι δεν προτίθεται να τον παραπέμψει κι ότι μάλιστα είναι πολύ αντίθετος προς μια τέτοια παραπομπή, εν τω μεταξύ έχει προφανώς υποστεί έντονες πιέσεις κι έχει αποφασίσει αυτό το οποίο δεν είναι καθόλου κανονικό».

Μέθοδοι αναστροφής της ιστορίας

«Οι Αμερικάνοι τώρα, που έχουν πάρει τον έλεγχο στο Βελιγράδι καθώς και οι "μαριονέτες" που έχουν εγκαταστήσει στην κυβέρνηση, έχουν βρει διάφορους τρόπους για να ανασκευάσουν, να διαστρεβλώσουν και να αναστρέψουν ολόκληρη την ιστορία», είπε ο Βασίλης Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, σχολιάζοντας την παραπομπή του Μιλόσεβιτς. «Ο άνθρωπος που, επικεφαλής ενός λαού, αγωνίστηκε ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, σήμερα κατηγορείται απ' τους δολοφόνους ότι έκανε δολοφονίες! Είναι η αθλιότητα της εποχής, της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω και ακονίσουμε τη μνήμη μας θα δούμε ότι και στην εποχή του χιτλερισμού τέτοιου είδους μέθοδοι κυριαρχούσαν».


Βασίλης Κολοβός
Βασίλης Κολοβός

Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ