Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Χάλκινο» φινάλε για την ελληνική αποστολή

Το τελευταίο της μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες πρόσφερε στην ελληνική αποστολή ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο

Associated Press

Το τελευταίο της μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες πρόσφερε στην ελληνική αποστολή ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο
Με το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο να αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση της ελληνικής αποστολής στο φινάλε της διοργάνωσης, ολοκληρώθηκαν οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες που διεξήχθησαν στο Μπακού. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 9 μετάλλια, εκ των οποίων 1 χρυσό, 4 αργυρά και 4 χάλκινα.

Στην κατηγορία των 90 κ. του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά για διάκριση για μια ακόμη φορά. Μπορεί να μην κατάφερε να φθάσει μέχρι τον τελικό, ωστόσο στα ρεπεσάζ της κατηγορίας κέρδισε στο τελευταίο τον Γεωργιανό Γκβινιασβίλι, έχοντας δύο έναντι τριών του αντιπάλου του. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Ολλανδός Ελμοντ, ο οποίος επιβλήθηκε και εκείνος με 3-2 στις ποινές επί του Ούγγρου Τοτ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Ντενίσοβ απέναντι στον Γεωργιανό Λιπαρτελιάνι με γιούκο.

Με μια ακόμη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκαν και οι αγώνες κολύμβησης αφού ο Θανάσης Κυνηγάκης τερμάτισε στην πέμπτη θέση στον τελικό των 400 μ. Μεικτής Ατομικής με χρόνο 4.25.21. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυνηγάκης έδωσε το «παρών» και στον τελικό 200 μ. πεταλούδα καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Επίσης, ελληνική συμμετοχή υπήρξε και σε ακόμα δύο τελικούς, με τον Δημήτρη Δημητρίου στα 200 μ. ελεύθερο και την Ηλέκτρα Λεμπλ στα 200 μ. Μεικτής Ατομικής. Ο πρώτος ήταν 7ος με χρόνο 1.51.39 ενώ η δεύτερη ήταν 8η με 2.18.80.

  • Η Ρωσία κυριάρχησε στη φετινή πρώτη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων καθώς αναδείχθηκε πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 161, εκ των οποίων τα 78 χρυσά. Δεύτερη ήταν η διοργανώτρια χώρα, Αζερμπαϊτζάν, με 56 μετάλλια συνολικά (21 χρυσά) και 3η η Μεγάλη Βρετανία με 47 μετάλλια (21 χρυσά).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ