Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Συγχαρητήρια

Αγγελική Βρυώνη, αγρότισσα, οπαδός του ΚΚΕ, Καλαμάτα. Παρακολουθώ αυτά που λέει η Λιάνα Κανέλλη και τη συγχαίρω που αγωνίζεται ενάντια στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν ξεχνώ, τότε που έπεφταν βροχή οι βόμβες του ΝΑΤΟ στη γειτονική μας Σερβία σκοτώνοντας το λαό της. Δεν το άντεξε η συνείδησή της και βγήκε στα κανάλια αγανακτισμένη και τους καταδίκασε. Είπε όλη την αλήθεια για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, που τα είδε με τα ίδια της τα μάτια, όταν πήγε στη βομβαρδισμένη γειτονική μας χώρα.

Εκτιμούμε τη Λ. Κανέλλη γιατί έδωσε απάντηση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που είναι το ίδιο συνδικάτο, ότι τα προβλήματα των χωρών λύνονται με διάλογο και όχι με τις βόμβες, που αιματοκυλούν τους άμαχους και τα παιδία, που με τόσες θυσίες και κόπους μεγαλώνουν οι γονείς τους. Και ακόμη γιατί είπε ότι «θέλω να ζήσω, και για να ζήσω, πρέπει να συνεργαστώ με το ΚΚΕ, να παλέψουμε για την ειρήνη». Εστω και αργά - όπως η ίδια είπε στην τηλεόραση - κατάλαβε ότι οι κομμουνιστές είναι αυτοί που αγωνίζονται δυναμικά, δίνοντας πολλές φορές αν χρειαστεί και τη ζωή τους ακόμα.

Εκβιασμοί

Ενας αναγνώστης. Η Κίνα και η Ρωσία υφίστανται τον ωμό εκβιασμό των Δυτικών, και των Αμερικανών με το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας, γιατί πιστεύουν ότι θα τους εξασφαλίσει την απόλυτη παγκόσμια κυριαρχία, «εις τον αιώνα τον άπαντα».

Η Ρωσία δε, υφίσταται διπλό εκβιασμό, με την απειλούμενη απόλυτη νατοϊκή κύκλωση από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τις χώρες της Βαλτικής, μέχρι τη Βουλγαρία. Με τον ωμό αυτόν εκβιασμό, οι Δυτικοί επιδιώκουν να προσεταιριστούν τη Ρωσία και σιγά - σιγά να αποδυναμώσουν τους ρωσοκινεζικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας και οι δυο χώρες να στραφούν η μια εναντίον της άλλης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα κύκλωση της Κίνας, ανατροπή του συστήματός της, παγκόσμια και απόλυτη επικράτηση των αμερικανονατοϊκών, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Αυτό το όραμα, αυτό το στόχο επιδιώκουν οι Αμερικάνοι με το παγκόσμιο αντιπυραυλικό σύστημα. Δηλαδή απόλυτη παγκόσμια κυριαρχία.

Τηλέπαθος

Νίκος Νταμπίκης, Λάρισα. Μια καινούρια σελίδα άνοιξες για τους αναγνώστες σου, αυτή του «Τηλέπαθου». Μια σελίδα επίκαιρη, που σχολιάζει σατυρικά, τα όσα γίνονται και λέγονται κυρίως από τηλεοράσεως. Μια σελίδα αναγκαία για την εποχή που διανύουμε, με πολύ χιούμορ, σαρκασμό και κριτική, μα και ειρωνεία για τα δρώμενα, τα παράξενα και τα εμετικά, που ασχολούνται τα τηλεκανάλια συνεχώς και επαναλαμβανόμενα, δίνοντας ελάχιστο έως και καθόλου χρόνο για τα προβλήματα, τα πραγματικά, που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό. Σας συγχαίρω με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να συνεχίσετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ