Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στεκόμαστε δίπλα στους Τούρκους αγωνιστές

Να που σήμερα η δική μας καρδιά, εμάς των Ελλήνων αγωνιστών - κομμουνιστών, χτυπάει στα «λευκά κελιά» της πατρίδας σου Ναζίμ Χικμέτ, όπως κάποτε χτυπούσε η δική σου καρδιά στην Ελλάδα, όταν μας τουφέκιζαν...

Ναζίμ, έσπειρες σπόρο ευλογημένο που ανθολόγησε, κάρπισε και η μοσχοβολιά του μπόλιασε συνειδήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ο ηρωισμός των απογόνων σου, συντρόφων μας Τούρκων κομμουνιστών, συγγενών και φίλων τους που πεθαίνουν στην απεργία πείνας, είναι απερίγραπτος.

Σήμερα γράφονται καινούριες, χρυσές σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος, για μια δίκαιη κοινωνία, που ασυγκίνητους αφήνει μόνον αυτούς που κυβερνούν κάτω από τις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων. Μια τέτοια κυβέρνηση -προτεκτοράτο, είναι και η ελληνική, καθώς και δήθεν ανθρωπιστικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

Σύντροφοι, Τούρκοι αγωνιστές, με κομμένη την ανάσα και ασυγκράτητη οργή, παρακολουθούμε, εμείς οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, όσοι ακόμα ζούμε, δίπλα στον υπόλοιπο προοδευτικό λαό της πατρίδας μας, καθώς και στη νεότερη γενιά, το αποτρόπαιο έγκλημα που γίνεται σε βάρος σας. Δεν παρακολουθούμε όμως, έτσι απλοί θεατές το δράμα σας, αρκούμενοι μόνο στα λόγια τα τιμητικά για σας, όχι! Εναντιωνόμαστε σ' αυτή την κτηνωδία που γίνεται στην πατρίδα σας, με κάθε μορφή διαμαρτυρίας, από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, έως και την παρουσίαση του ζητήματος στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Ολοι εμείς, για άλλη μια φορά βροντοφωνάζουμε ότι καταδικάζουμε έντονα τη βαρβαρότητα του στρατιωτικο-πολιτικού καθεστώτος της Τουρκίας και στεκόμαστε δίπλα στους ηρωικούς Τούρκους αγωνιστές συντρόφους μας.

Για τη ΔΕ της ΠΕΑΕΑ Ελευσίνας, ο πρόεδρός της


Γ. Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ