Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απορρίφθηκαν ξανά οι τροπολογίες του ΚΚΕ

«Απορρίπτεται» είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης στις τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ για μια έστω και μικρή ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Χτες απορρίφθηκαν οι τροπολογίες που αφορούσαν:

  • Την απαγόρευση κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στα Ταμεία ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
  • Την προστασία των εργαζομένων που απολύονται από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Οι δύο τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης για την «ανακούφιση των ΑμεΑ», το οποίο ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία για τους ασφαλισμένους σε ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ περιέχει 4 άρθρα και προβλέπει ανάμεσα σε άλλα ότι στους ασφαλισμένους των τριών αυτών Ταμείων, «δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις» για «ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας. Διαγράφονται όσα έχουν επιβληθεί».

Απαγορεύονται, επίσης, η μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές αυτών των ασφαλισμένων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όπως και «κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών τους εισφορών».

Στην τροπολογία σημειώνεται ακόμα ότι «τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των άμεσα ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων».

Επίσης, προβλέπεται ότι το Δημόσιο «υποχρεούται να καταβάλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους με χαμηλό επιτόκιο, τις τοποθετήσεις σε μετοχές και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα καθώς και τις ζημιές από το "κούρεμα" των ομολόγων». Σημειώνεται με έμφαση ότι από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.

Η δεύτερη τροπολογία προβλέπει: «Καταστατικές διατάξεις του πρώην ΤΣΕΑΠΓΣΟ που προβλέπουν τη συνταξιοδότηση σε περίπτωση απόλυσης από την υπηρεσία λόγω κατάργησης θέσης ή εξ άλλων λόγων μη οφειλομένων σε υπαιτιότητα των εργαζομένων θεωρείται ότι ουδέποτε καταργήθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 31.12.2018, καταργούμενης κάθε αντίθετης διάταξης νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ