Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ BRICS
Βήμα ανάδειξης ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών

ΟΥΦΑ.--

Με σύνθημα «Η εταιρική σχέση των BRICS, ένας καθοριστικός παράγοντας για την παγκόσμια ανάπτυξη», αναμένονταν να ξεκινήσουν χτες, στην Ουφά του Μπασκορτοστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι εργασίες της 7ης Συνόδου Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).

Προχτές, πραγματοποιήθηκε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο των BRICS, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και φυσικά επιχειρηματικών στελεχών, που αναμένεται να καταθέσουν ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια στη συνάντηση των αρχηγών των κρατών-μελών.

Χτες, επίσης, υπογράφτηκε η τελική συμφωνία με την οποία ορίστηκε ότι η Κίνα θα συμμετάσχει με κεφάλαιο 41 δισ. δολάρια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα της ένωσης, που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη του 2015, οι Ινδία - Ρωσία - Βραζιλία με 18 δισ. δολάρια έκαστη και η Ν. Αφρική με 5 δισ. δολάρια.

Ρεπορτάζ της κρατικής κινεζικής τηλεόρασης τόνιζε πως η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των επενδυτικών συνεργασιών στις υποδομές, αλλά και το συντονισμό των μελών σε διάφορα διεθνή ζητήματα, όπως η «αντιμετώπιση» των κλιματικών αλλαγών.

Η ρωσική προεδρία έχει ετοιμάσει σχέδιο οδικού χάρτη για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι επισημαίνουν με δηλώσεις τους τις τελευταίες μέρες ότι στην ατζέντα μπαίνει και η Ενέργεια.

Σήμερα, ξεκινά επίσης στην Ουφά και η 15η Σύνοδος Κορυφής της Οργάνωσης για τη Συνεργασία της Σαγκάης (SCO), που εκτός από θέματα «ασφάλειας», θα ασχοληθεί και με πλευρές της οικονομικής συνεργασίας των μελών της, όπως και τη διεύρυνσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ