Τρίτη 14 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

«Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Διεκδίκηση»: Με προμετωπίδα το σύνθημα αυτό, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής προχωρά σε 4ωρη στάση εργασίας, αύριο Τετάρτη (3 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πουν ένα ηχηρό «όχι» στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, στην εντατικοποίηση και την απληρωσιά, στις απολύσεις, τις άδειες άνευ αποδοχών και την εκ περιτροπής εργασία. Να διεκδικήσουν να καλυφτούν τώρα οι απώλειες που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι πράξη ευθύνης κάθε εργαζόμενου, κάθε έντιμου συνδικαλιστή, κάθε σωματείου, να μη γίνουμε "ουρά" των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό!», τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του και εξηγεί: «Το δίλημμα "χρεοκοπία ή σκληρά μέτρα και μνημόνια" το ξαναζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το αποτέλεσμα γνωστό. Στο ίδιο δίλημμα θέλουν να μας ρίξουν και τώρα. Εμείς να μην πάμε κάτω από τις δικές τους σημαίες. Να απορρίψουμε τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, που υιοθετούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Το Συνδικάτο καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία, αλλά και τους εργαζόμενους σε κάθε ξενοδοχείο και επισιτιστικό κατάστημα, σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου, να πάρουν θέση απέναντι στο νέο μνημόνιο, δυναμώνοντας την οργάνωση, τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη. Υπενθυμίζουμε πως έχει ήδη προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, μετά από σύσκεψη που έκανε τις προηγούμενες μέρες. Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπογραμμίζει: «Το μεγάλο μας όπλο είναι η αλληλεγγύη μας, που οπλίζεται από τα ταξικά μας συμφέροντα. Να μην αφήσουμε ούτε έναν από μας χωρίς μισθό και μεροκάματο, χωρίς σύνταξη και επίδομα ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital controls. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν! Η απάντησή μας πρέπει να είναι η ενίσχυση της οργάνωσής μας, η ενότητα με βάση τα ενιαία αιτήματά μας, ανεξάρτητα από χώρο εργασίας. Με τους αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις Λαϊκές Επιτροπές, κινητήρια δύναμη της συλλογικής δράσης, που θα παρεμβαίνει στην απληρωσιά, στις απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ