Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περνάς σαν χρώμα

Σήμερα η συναυλία από την Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας

Το μουσικό σχήμα «Vibrato»
Το μουσικό σχήμα «Vibrato»
Ενα ταξίδι σε ήχους γαλήνιους, μια αναφορά στα χρώματα της ζωής, με την οπτική προσέγγιση του συνθέτη-μουσικού Γιώργου Αθανασακόπουλου, αποτελεί η μουσική παράσταση «Περνάς σαν χρώμα», η οποία ανεβαίνει σήμερα Παρασκευή, στις 21.30, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015.

Πρόκειται για μια παράσταση του Μουσικού Σχήματος «Vibrato» του Ωδείου Πολυφωνικής. Ακούγονται, ακόμα, κείμενα και ποίηση του Διονύση Καρατζά. Η παράσταση χωρίζεται σε δύο νοητά μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν: «Mi caballo blanko» (παραδοσιακό της Χιλής), «Γαλήνη», «Χριστιάννα», «Ησουνα» και «Anonymous» από το cd «Γαλήνη» του Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Αυτοσχεδιάζουμε: «Take five» (Paul Desmond) κι ακολουθούν: «Ιn the moon» (Joe Garland) και «Danza cubana» (Anonymous).

Μέρος δεύτερο: «Ενα τραγούδι για το Ιόνιο» και η «Σουίτα Ιονίου» (εφτά κομμάτια με το χαρακτηριστικό ήχο του Ιονίου). Ακολουθεί η συλλογή «Περνάς σαν χρώμα», με τα κομμάτια: «Εναστρος ουρανός», «Βυζαντινές εικόνες», «Κύκλος», «Περνάς σαν χρώμα», «Αίνιγμα σταυρόλεξο», «Πόλη των αγγέλων».

Το μουσικό σχήμα «Vibrato» δημιουργήθηκε το 2002. Το ηχόχρωμα του σχήματος χαρακτηρίζεται από τον ξεχωριστό ήχο της κλασικής κιθάρας και διανθίζεται από τη συνοδεία κλασικών οργάνων. Από το έτος 2014, εντάχθηκε ως τμήμα στον Οργανισμό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Το Τμήμα διευθύνει ο καθηγητής της κιθάρας, Γιώργος Αθανασακόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ