Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να πάρουν τη θέση τους στις γραμμές των σωματείων οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα

Στους εργαζόμενους που το διάστημα αυτό πιάνουν δουλειά στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, μέσα από τα πεντάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας», απευθύνεται η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ. Καλεί κάθε σωματείο και συνεπή συνδικαλιστή να πρωτοστατήσει ώστε να γράφονται στα σωματεία οι πενταμηνίτες, να δημιουργείται εκλεγμένη Επιτροπή Εργαζομένων στα πεντάμηνα δίπλα στο σωματείο, η οποία θα ασχολείται με την οργάνωσή τους, τα οξυμένα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους. Στις περιπτώσεις που οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στα σωματεία παρεμποδίζουν μια τέτοια προσπάθεια, να φτιαχτούν Επιτροπές Αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους, η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ αναφέρει: «Κυβερνήσεις, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ενωση κουρελιάζουν κάθε δυνατότητα να δουλεύουμε με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας. Σε αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο εργαζόμενο 5 μηνών, για να ξεγελάσουν δήθεν το "τέρας" της ανεργίας. Αξιοποιούν έτσι την ανεργία που γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, για να ρίχνουν μισθούς, για να πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Από εργαζόμενο σε μετατρέπουν σε ωφελούμενο! Θέλουν να μας μάθουν να επιβιώνουμε και να βολευόμαστε με τα ψίχουλα και να θεωρούμε πολυτέλεια βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, ασθένεια, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συνδικαλισμό). Αυτό το εργασιακό μοντέλο φτιάχνουν για τους εργαζόμενους σήμερα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά. Σε 5 μήνες θα ακολουθήσει μια νέα σειρά 5μηνης διάρκειας και το γρανάζι της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να γυρνά.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, πρέπει να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας. Το βασικό μας όπλο είναι η ενότητα των εργαζομένων. Οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, συσπειρωνόμαστε γύρω από τα σωματεία, φτιάχνουμε παντού Επιτροπές Εργαζομένων στα 5μηνα. Χτυπάμε παντού την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ διεκδικεί:

  • Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος.
  • Κανένας εργαζόμενος, κανένας 5μηνίτης κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Εργασία και καθήκοντα με βάση την πρόσληψη.
  • Ασφαλιστική κάλυψη από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Δικαίωμα σε άδεια και άδεια ασθενείας.
  • Επίδομα ανεργίας όταν τελειώνει το πρόγραμμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά (2015-11-27 00:00:00.0)
Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» του Δήμου Λυκόβρυσης (2015-08-29 00:00:00.0)
Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» του Δήμου Περιστερίου (2015-08-26 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη ανοίγει δρόμους (2014-02-09 00:00:00.0)
Απαγόρευσαν την απεργία στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» (2014-01-11 00:00:00.0)
Συνάντηση ΑΔΕΔΥ - περιφερειάρχη Αττικής (2013-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ