Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Ηλέκτρα» περιοδεύει

Ο θίασος «Μορφές» θα παρουσιάσει το καλοκαίρι την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, σκηνικά - κοστούμια Πολυτίμης Μαχαίρα, μουσική Ιωάννας Κιρκιλέση. Η παράσταση - όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου - υπό την αιγίδα του Ομίλου «Ουνέσκο», θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «2001 Ετος Διαλόγου των Πολιτισμών». Επίσης, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού οργανώνεται σειρά παραστάσεων ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Παίζουν: Ολγα Πολίτου, Θωμάς Κινδύνης, Ελένη Οικονόμου, Ματίνα Τσιγκούνη, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Χρήστος Σύγγελος, Βλασία Βερβέρη, Μαρίζα Παπαδημητρίου, Τηλέμαχος Κρεβάικας, κ.ά.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 7 του Ιούλη, στην Αρχαία Κόρινθο, σε συνεργασία με το Δήμο Κορίνθου και την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων (είναι η πρώτη μ.Χ. παράσταση αρχαίου δράματος που δίνεται στην αρχαία Κορινθία). Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη τη χώρα. Η πρώτη παράσταση στην Αθήνα θα δοθεί στις 9 του Ιούλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης, στο «Θέατρο Πέτρας». Ακολουθούν: Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Πατρών (20/7), Λεωνίδιο, Μεγαλόπολη, Γύθειο, Κρήτη, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ