Τετάρτη 22 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να ανακύψει στο μέλλον από μια υποθετική ανακήρυξη μονομερούς ανεξαρτητοποίησης στην Καταλονία, δήλωσε χτες ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Οι συζητήσεις για το μέλλον της Καταλονίας ανατροφοδοτούνται ενόψει και των τοπικών εκλογών που θα γίνουν στην περιφέρεια το Σεπτέμβρη και στις οποίες τα κόμματα που στηρίζουν την ανεξαρτησία της θα κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας ότι έτσι ανοίγουν το δρόμο για δημοψήφισμα και ακόμα και μια μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας.

ΣΑΝΑΑ.-- Λουτρό αίματος προκάλεσαν χτες οι βομβαρδισμοί της Σ. Αραβίας και των ντόπιων συνεργατών τους κατά Σιιτών Χούτι και ενόπλων του πρώην προέδρου Σάλεχ σε περιοχές κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, Αντεν, αλλά και στην πρωτεύουσα Σαναά, καθώς οι νεκροί από τις επιδρομές και τους βομβαρδισμούς ξεπέρασαν τη Δευτέρα τους 100.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Εν μέσω έντασης, λόγω της πολύμηνης ενδοαστικής πολιτικής κρίσης που μαστίζει το Μπουρούντι από τον περασμένο Απρίλη, στήθηκαν χτες οι κάλπες στη χώρα για τις ανάγκες των προεδρικών εκλογών. Παρά τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Πιέρ Ενκουρουνζίζα, διεκδικεί για τρίτη φορά τον προεδρικό θώκο, μαζί με άλλους επτά υποψήφιους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 24χρονος Μουσουλμάνος Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ που σκότωσε την περασμένη βδομάδα στο Τενεσί εν ψυχρό πέντε πεζοναύτες φέρεται πως είχε πάει στην Ντόχα του Κάταρ τουλάχιστον μια φορά πέρσι, έχοντας πιθανώς επαφές με τζιχαντιστές, υποστήριξαν ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στο «Ρόιτερς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ