Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

Διαδικασίες «fast track», χειρότερες ακόμα και από την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», «επιστρατεύτηκαν» και χτες από τη συγκυβέρνηση, για να περάσει από τη Βουλή με μορφή νομοσχεδίου... 995 σελίδων το δεύτερο πακέτο των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων», όπως αυτά έχουν τεθεί από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την τελική διαμόρφωση του «μνημονίου Τσίπρα».

Πρόγευση για τα όσα θα ακολουθούσαν στην Ολομέλεια αποτέλεσε η κοινή συνεδρίαση των 4 αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών, όπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού πρώτα έστησαν τις γνωστές κοκορομαχίες με την κυβέρνηση, μακριά από την αντιλαϊκή ουσία του. Ενδεικτικά, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση, επειδή δεν δέχτηκε «βελτιωτικές» τροπολογίες στο άρθρο 1 που αφορά τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όταν η σχετική διάταξη ήταν αυτούσια αυτής που είχε καταθέσει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το Νοέμβρη του 2014.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της «Αριστερής πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Πετράκος, Δ. Χαραλαμπίδου κ.ά.) καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αφού πρώτα επανέλαβαν ότι... στηρίζουν τη κυβέρνηση. Στο «κάδρο» προστέθηκε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου που παίρνοντας το λόγο δήλωσε ότι καταψηφίζει και ότι απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό με το αίτημα να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για τον «εκβιασμό» στον οποίο υπόκεινται. Μάλιστα, εξέφρασε τη... συμπαράστασή της στους υπουργούς που «εξαναγκάζονται να εισάγουν το νομοθέτημα χωρίς να συμμερίζονται το περιεχόμενό του».

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κινήθηκε στη βάση των γνωστών διλημμάτων της αστικής διαχείρισης, όπως μνημόνιο ή χρεοκοπία. Επισήμανε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό» να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα «για να ξεκινήσουμε την ερχόμενη Παρασκευή την διαπραγμάτευση», ενώ προϊδεάζοντας για τα ακόμα χειρότερα που έρχονται στη συνέχεια, ανέφερε ότι «αυτά τα προαπαιτούμενα που θα στείλουμε θα έχουν ένα χρονοδιάγραμμα έξι μηνών».

Από την πλευρά του, αναπαράγοντας τα κάλπικα διλήμματα που θέτουν στο λαό η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις διαφωνίες του... με το νομοσχέδιο που εισηγείται, είπε: «Βρίσκομαι μπροστά σε δύο κακά και επιλέγω να στηρίξω το μικρότερο κακό για να μην βρεθούν άνθρωποι που δεν θα πληρώνονται για να συνεχίσουν οι συνταξιούχοι να παίρνουν τη σύνταξή τους. Αυτά σταθμίζω κύριοι. Δεν θέλω να συμβάλω σε μία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ