Παρασκευή 24 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νεκρός Παλαιστίνιος μετά από εισβολή Ισραηλινών σε σπίτι

ΧΕΒΡΩΝΑ.--

Νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που μπήκαν στο σπίτι του για έλεγχο έπεσε χτες ένας 52χρονος στο χωριό Μπέιτ Ουμάρ, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης. Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο «Αλ Τζαζίρα» ότι ο άντρας λέγεται Φαλάχ Αμπού Μαρία, ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ΜΜΕ, δέχτηκε τα πυρά των Ισραηλινών όταν πήγε να βοηθήσει το 22χρονο γιο του Μοχντ που οι στρατιώτες είχαν ήδη τραυματίσει στα πόδια. Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν - ακόμα μια φορά - ότι οι στρατιώτες βρίσκονταν σε αυτοάμυνα. Εισέβαλαν στο σπίτι για να συλλάβουν τον 22χρονο και τελικά σκότωσαν τον πατέρα της οικογένειας και τραυμάτισαν συνολικά δύο από τα παιδιά της.

Τέτοιες εισβολές σε σπίτια Παλαιστινίων είναι πολύ συχνό φαινόμενο, με τους Ισραηλινούς να ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της δράσης «τρομοκρατών», εννοώντας πρώτα απ' όλα κάθε αγωνιστική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Το αποτέλεσμα είναι αμέτρητες οικογένειες Παλαιστινίων να έχουν μέλη τους φυλακισμένα.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών το πρωί της Τετάρτης, και πάλι μετά από εισβολή σε σπίτι, αυτή τη φορά κοντά στην Τζενίν (Δυτική Οχθη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ