Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Την επόμενη βδομάδα η σύμφωνη γνώμη για τους «8»

Πρόστιμα συνολικού ύψους 105 εκατ. δρχ. για παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR και 4 εκατ. στο ραδιοφωνικό σταθμό ANTENNA για συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις

Στη διατύπωση της σύμφωνης γνώμης του για τη χορήγηση αδειών σε οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα προχωρήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 του Ιούλη. Χτες εξάλλου, το ΕΣΡ επέβαλε συνολικά πρόστιμα 105 εκατ. δρχ. στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, MEGA, ANTENNA, STAR για παραβιάσεις που αφορούν στις διαφημίσεις, καθώς και 4 εκατ. στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ για συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης θεωρεί, όπως είπε χτες, ότι το ΕΣΡ μετά το διορισμό των νέων μελών στη θέση των παραιτηθέντων, έχει πλέον «νόμιμη συγκρότηση» και μπορεί να προχωρήσει μεταξύ άλλων και στα ζητήματα που αφορούν διατύπωση σύμφωνης γνώμης για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου, καθώς και του νομού Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνεδριάζει το κλιμάκιο για τη χορήγηση ραδιοτηλεοπτικών αδειών. Το κλιμάκιο, ως γνωστόν, ήδη έχει καταλήξει στις μοριοδοτήσεις των 42 υποψηφίων ραδιοφωνικών σταθμών που διεκδικούν τις 8 συχνότητες που έχουν προκηρυχτεί. Στις οκτώ θέσεις των «επιτυχόντων» βρίσκονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί: 1. «Σφαίρα» με 29 μόρια 2. «Πλάνετ» (29) 3. «Πρόφιτ» (27,5) 4. «Ciao» (27) 5. Πειραϊκή εκκλησία (25) 6. «Ράδιο D.J.» (23,5) 7. «Ρυθμός» (23) και 8. «ALPHA Σπορ» με 23 μόρια.

Στην παράλληλη ολομέλεια του ΕΣΡ που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής, θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ Σπύρος Φλογαΐτης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ έχει αναλάβει την αρμοδιότητα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Θεσσαλονίκης. Η λίστα μοριοδότησης των 61 υποψήφιων για τις 27 συχνότητες του νομού Θεσσαλονίκης, είχε σταλεί στον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρη Ρέππα. Ο υπουργός Τύπου άσκησε τον έλεγχο νομιμότητας και επέστρεψε στο ΕΣΡ τη λίστα με τις παρατηρήσεις του. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ ελπίζει ότι μέσα στον Ιούλη το ΕΣΡ, θα έχει διατυπώσει την τελική σύμφωνη γνώμη του για τους 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς του νομού Θεσσαλονίκης.

Αποκλειστικά, όμως, το ΕΣΡ στη χτεσινή του ολομέλεια ασχολήθηκε με τις παραβιάσεις του ΠΔ που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της μετάδοσης των διαφημίσεων. Ηταν η πρώτη φορά που το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο σε ραδιοφωνικό σταθμό, για συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις, καθώς και για την προβολή χορηγών μέσα από εκπομπές. Το πρόστιμο ύψους 4 εκατ. δρχ. επιβλήθηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ για τέτοιου είδους παραβιάσεις που έγιναν από τις πρωινές εκπομπές του Τέρενς Κουίκ και του Γ. Καλαμίτση τον Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2000.

Πρόστιμα εκατομμυρίων «εισέπραξαν» χτες και τηλεοπτικοί σταθμοί για παραβιάσεις του διαφημιστικού χρόνου. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40 εκατ. δρχ. στον ALPHA, 10 εκατ. στο MEGA, 25 εκατ. στον ANTENNA και 30 εκατ. δρχ. στο STAR. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβιάσεις που έγιναν το Δεκέμβρη του 2000.

Χτες εξάλλου, μετά την αναβολή που είχαν ζητήσει την περασμένη βδομάδα, εκπρόσωποι του STAR είχαν κληθεί στο ΕΣΡ προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις και πάλι για παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου, αλλά και για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από τις ειδησεογραφικές εκπομπές του καναλιού. Το ΕΣΡ αναμένεται να λάβει αποφάσεις και γι' αυτό το θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ οι εκπρόσωποι του STAR θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να καταθέσουν υπόμνημα.


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ